in

Több szakmában, több jelentkező

Fotó: Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

Több szakmában, mintegy félszázzal több diák jelentkezett idén Békés megyében az országos szakmai versenyek területi írásbeli előválogatóira: 40 szakmában 603-an vesznek részt az SZKT és OSZT versenyein.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) a területi kamarák közreműködésével szervezi a megmérettetést, a koronavírus-járvány miatt kihirdetett, hatályos egészségügyi és járványügyi szabályok, intézkedések betartása mellett.
Figyelnek a távolságtartásra, maszkhasználatra, a megfelelő szellőztetésre, kézfertőtlenítőt biztosítanak, maximalizálják a létszámot egy adott teremben.

Az írásbelik hagyományosan január első napjaiban zajlottak volna, ám a járvány miatti csúszás eredményeként március 1-jén kezdődtek, s a második fordulók, az ún. válogatók elmaradnak. A MKIK a döntőt az eredeti időpontban és helyszínen tervezi megrendezni, kivéve azokat a szakképesítéseket, amelyeknél a Hungexpo területén nem biztosítható a teljes szakmai vizsga alóli mentesség, ezeket a szakképesítéseket várhatóan külső helyszíneken bonyolítják. Vannak tehát még nyitott kérdések, de ami biztos: aki az előválogatón egy bizonyos szint fölött teljesít, mentesül az írásbeli szakmai vizsga alól, ill. azt jeles osztályzattal zárhatja.

A Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara a 10 fő/terem szabály betartása miatt 6 helyszínen szervezi a versenyt: a kamara két épületében, a BSZC Nemes Tihamér Technikum és Kollégiumban, a BSZC Vásárhelyi Pál Technikum és Kollégiumban, a BSZC Trefort Ágoston Technikum, Szakképző Iskola és Kollégiumban és a BSZC Zwack József Technikum és Szakképző Iskolában.

Mezőgazdaság felülről (Fotó: Fabó Balázs)

Hová tűntek mostanában a drónfotók?

Dr. Nacsai István (j) traumatológia szakágvezető főorvos mutatja az új műtőasztal használati módjait dr. Duray Gergő (k) intézményvezetőnek és dr. Hován Csaba (b) orvosigazgatónak.

Új műtőasztal a COVID műtőbe