in ,

Ma 19 órától estimesél a Cervinus

Eva Javorská
Eva Javorská mesél (Fotó: Babák Zoltán)

Nem az első mesesorozata a Cervinus Te(le)átrumnak a mostani, emlékezett vissza Dósa Zsuzsa a karácsonyi időszakra. Úgy gondolták, itt az ideje folytatni ezt, így most – szlovák- és magyar nyelvű színház lévén – szlovák- és magyar nyelvű meséket készítettek.

Brachna Irént ki nem ismeri a képernyőről!? Hétről hétre megnézhetnek, meghallgathatnak tőle egy-egy mesét a gyerekek, amit Irénke a 77 magyar népmese közül válogatott.

A szlovák nyelvű meséket Eva Javorská olvassa fel. Ő sem ismeretlen a szarvasiak számára a képernyőről. Eva emlékszik, hogy édesapja hogy mesélt neki gyerekkorában, ő is igyekszik hasonlómód élményt adni a tévék előtt ülő gyerekeknek. Nem először próbálja ki magát ebben a műfajban. Első meséit telefonnal vette fel. Akkor pöttyös pizsamában ült a közönség elé, most Balázs Heni találja ki neki a jelmezt.

Meséit Kriszta Bendová írásaiból válogatta. Ezekben az időkben kevés dolog ad okot a boldogságra, ezért édes dolgokról válogatott: pudingról, amiből szobor lesz, édes cipőről és ételekről. Elárulta, hogy hiányzik nekik a hálás nézősereg, de

a vidámabb részeknél lélekben ő is képzeletbeli gyerekközönségével nevet.

Dósa Zsuzsa a meseprojektről elmondta, hogy minden a Cervinus Teátrumban készül, így olyan műfajban, a tévéjátékok készítésében is jártasságot szereznek, ami a színháznak nem sajátossága, de úgy néz ki, ezzel a lehetőségből kihívássá vált feladattal is meg tudnak birkózni.

Ma este 19 órától a Cervinus Teátrum “Cervinus percek” elnevezésű Youtube-csatornáján tekinthető meg egy szlovák mese, ami holnap 20 órától a Körös TV-ben, majd szombaton 18 órától a Szarvasi Televízióban vetítenek ismét.

A szarvasi jégkorongcsapat

Második kör a bajnoki döntőért

Neonpinkben a Csabacsűdi GyLSE

Neonpinkben parádés játék Csabacsűdön