in ,

Neonpinkben parádés játék Csabacsűdön

Neonpinkben a Csabacsűdi GyLSE (Fotó: Babák Zoltán)

Miután a zártkapus mérkőzések idejét éljük a megyei bajnokságokban, a Csabacsűdi GyLSE az új, nagyon menő neonpink szerelését csak a játékvezetőknek, illetve a vendég Mezőkovácsházi TE tagjainak tudta bemutatni.

A kivonuló csapatok úgy köszöntötték a nemlétező nézőket, mintha tényleg ülne valaki az árnyékos oldalban, de úgy néz ki, ez sajnos egy darabig még várat magára.

Az első félidőben esett egy lesgól a vendégek részéről, amit szerencsére a játékvezető nem adott meg, de a legnagyobb történés a kapus, Petrovics Zsolt kiállítása volt a 28. percben. Történt, hogy Petrovicsnak ki kellett jönnie egészen a tizenhatos közelébe hárítani. Hogy ne tudja átemelni rajta a kovácsházi védő, felugrott, a labda el is akadt a testében, mire a vendégek azt reklamálták, hogy a tizenhatoson kívül kézzel ért labdába. A partjelző látványosan nem foglalt állást az esetben, így Gyuga Zsolt a bemondásokra hagyatkozva szabadrúgást ítélt, és kiállította az utolsó emberként szabálytalankodó portást.

Kondacs János vezetőedző kénytelen volt az ujjába harapni, hogy kit is hozzon le az egyébként összeállóban levő mezőnyből, hogy be tudja küldeni Hudák Péter a kapuba. A választás Gulyás Ádámra esett.

Második félidő középkezdése utáni első támadás során Endrefalvi Eriket keresték egy előreívelt labdával. Erik a tizenhatoson kívül levette, és a vendégek kezezés reklamációjától mit sem zavartatva magát ellőtte azt Németh Dániel kapus mellett (46′ 1–0). Elvégre sípig játszunk.

A 49. percben Zsuzsa László büntetőt harcolt ki a vendégek számára. Hudák jól érezte, merre fogja Matuz Tamás lőni a labdát, ujjheggyel talán hozzá is ért, de kitolni nem tudta (1–1).

Az 52. percben fordítottak a vendégek, Mag Róbert balról keresztbe futott, majd jobbra keresztbe ellőtte Hudák Péter mellett a labdát (1–2).

A 60. percben Kasik indult meg a jobb oldalon. A balközépen érkezett Erik, aki estében ellőtte a kapus mellett (2–2).

A 75. percben átvette a vezetést a Csabacsűd. Kasik Márk kereste, kinek dobhatná be a labdát az ellenfél térfelének feléről. Egyedül a három ember gyűrűjében álló Endrefalvi Erikkel tudott élő kapcsolatot létesíteni. Erik meg is kapta, és három ember közül tovább tudta tolni középre, ahol érkezett Pecznik Péter, aki fordulásból a hálóba lőtte (3–2).

Az utolsó negyedórára új lendületet vettek a csapatok. A vendégek az egyenlítésért, a hazaiak a 3 pontért kapcsoltak magasabb fokozatba.

A 89. percben jött az egyenlítőgól. A bal szélen labdáztak a vendégek, szemmel láthatólag nem tudtak mit kezdeni vele, mikor a védelemben játszó Zsuzsa László minden mindegy alapon elvállata a lövést. A labda megpattant az egyenetlen talajon, és a kapufa mellett Hudák Péter hóna alatt be a hálóba (3–3).

Csabacsűdi GyLSE – Mezőkovácsházi TE 3–0 (0–0)

Csabacsűd, zárt kapuk mögött. Vezette: Gyuga Zsolt.

Csabacsűd: Petrovics Zsolt (28′ kiállítva) – Kiss Gábor, Gombár Erik, Pecznik Péter, Rafaj Roland, Tasi Norbert, Kasik Márk (90′ Jelen Szebasztián), Magyar Martin (91′ Csasztvan Lénárd), Viszkok Csaba, Endrefalvi Erik, Gulyás Ádám (29′ Hudák Péter). Edző: Kondacs János.

Mezőkovácsháza: Németh D. – Juhász, Patyi (Simondán), Zsuzsa, Túri, Matúz T., Baki, Almási, Mittnacht, Mag, Varga G. Játékos-edző: Bíró Tibor.

Gólszerző: Endrefalvi (46., 60.), Pecznik (76.), ill. Matúz (50. – 11-esből), Mag (52.), Zsuzsa (79.). Kiállítva: Petrovics (28.).

Jó: az egész csapat, ill. Zsuzsa, Juhász, Mag, Matúz.

Kondacs János: – A kiállítás alapvetően befolyásolt a mérkőzés további menetét. Csapatunk küzdeni tudásból jelesre vizsgázott.

Bíró Tibor: – Ahelyett, hogy gólarányt javítottunk volna, ajándékoztunk egy pontot a hazaiaknak.

A mérkőzés jegyzőkönyve itt olvasható.

Eva Javorská

Ma 19 órától estimesél a Cervinus

Élvezzük a célhoz vezető utat…