in , ,

Ki ne hagyja: virágzik a vérszilva Csabacsűdön!

Virágzik a vérszilva Csabacsűdön
Virágzik a vérszilva Csabacsűdön (Fotó: Babák Zoltán)

Ami a cseresznyevirágzás Japánnak, az Csabacsűdnek a vérszilvák sziromba borulása.

Japánban a meteorológia szolgálat jelenti be cseresznyevirágzás kezdetét, jövőre a vérszilvákét a Newjságon fogjuk akkor, amikor egy fán legalább öt virág szirmot bontott.

A sakura, a japáncseresznye mai formájában hosszú évszázadok nemesítésének eredménye, Japán nemzeti jelképe. A virágok rövid élete a tisztaságot és az egyszerűséget szimbolizálja.

Minden nemesítés nélkül is nagyon egyedi és impozáns látvány nyújt ilyenkor a csabacsűdi főutca. Úgy néz ki, ma is összekapja magát az idő, így érdemes bringára kapni, és átkerekezni a szomszédos településre! A távolság Szarvas túlsó végéről is csak 10 kilométer, széllel szemben is mindössze fél óra, igaz, az azért le tudja szakítani a vizet az emberről.

Tavaly, még a karantén kezdetén, Virtuális turista rovatunk nyitócikkeként írtunk a csabacsűdi vérszilvavirágzásról bővebben, amit az alábbi képre kattintva olvashat el.

Ha valamit a techrovaton kívül érdemes megnézni az Origón, az a sakuravirágzásról, vagy az Amszterdamban most zajló tulipánfesztiválról szóló galéria.


Szabadság! Vagy mégsem?

Gödény-halom, Magyarország legnagyobb kunhalma