Bagi Pálné. Erzsike néni ma 100 éves
Bagi Pálné. Erzsike néni ma 100 éves
in

A 100 éves Erzsike nénit ünnepelték ma Békésszentandráson

Bagi Pálné, született Bontovics Erzsébet 1921. április 12-én született Békésszentandráson. Hét testvére közül Bontovics Mihály és Aszódi Erzsébet második gyermekeként látta meg a napvilágot. Földműves családba született, világ életében földműveléssel foglalkozott. Elemi iskoláit is szülőfalujában végezte.

87 éves koráig, férje, Bagi Pál haláláig abban a Békésszentandrás és Szarvas között található tanyán élt, amibe házasságuk után költöztek, és ahová három gyerekük, Erzsébet, Ernő és Dénes is született. Tizenhárom éve a békésszentandrási Gondozási Központ lakója.

Erzsi néni ma töltötte be 100. életévét.

A Gondozási Központ kerítésen túlról köszöntötték őt családja tagjai, a kerítésen belülről Sinka Imre, Békészentandrás polgármestere, valamint a intézmény dolgozói.

“Betartottam ma egy ígéretemet: 5 évvel ezelőtt megígértem Erzsike néninek, hogy fel fogom köszönteni a következő kerek jubileumán. Elérkezett ez is a mai napon: Bagi Pálnét, Erzsike nénit köszöntöttük ma 100. születésnapja alkalmából. Természetesen a családdal együtt mindenki betartotta a vonatkozó szabályokat. Isten éltesse még sokáig!”, írta Facebook-oldalán Sinka Imre.

Fahéjas-szerecsendiós-szegfűborsos pácolt felsőcombfilé színes rizstésztával

Pikáns pácolt felsőcombfilé színes rizstésztával

Furár Róbert

Furár mesterhármasával győztük le a Békéscsabai Jaminát