in ,

Furár mesterhármasával győztük le a Békéscsabai Jaminát

Furár Róbert
Furár Róbert (Babák Zoltán)

A 7. fordulóval folytatódott a megyei élvonal küzdelemsorozata, ezúttal a Békéscsabai Jamina gárdája volt az ellenfelünk hazai pályán. Viszontagságos hetek vannak mögöttünk, a múlt heti Előre II, illetve, a hétközi Dévaványa elleni meccsünk is elmaradt, így két hét elteltével léptünk újra gyepre.

  1. perc: Mintaszerű akciót vezettünk a bal oldalon, ami után Sindel adott középre, ahol az érkező Styecznek nem okozott gondot öt méterről a jaminai kapuba gurítania. 1-0.
  2. perc: Murvai bedobását Miklya húzta középre, ahol a jó ütemben berobbanó Pozsárnak öt méterről sikerült a kapu bal oldalába fejelnie. 1-1.
  3. perc: Zimát akasztották a vendég védők a tizenhatos előterében, a szabadrúgásnak Furár futott neki, remek meglátással a rövid sarkot célozta meg, a labda pedig a kapufa segítségével került a jobb alsó sarokba. 2-1.
  4. perc: Lendületes kontrát indítottunk középen, Furár passzolt ki Zimához a leshatáron, aki önzetlenül visszagurított Furárhoz, centerünk megszelídítette a labdát, majd 11 méterről a jobb alsó sarokba küldte azt. 3-1.
  5. perc: Egy elvégzett szöglet után Bozsó lőtte vissza középre a labdát, ahol Furár felpörgette, majd hat méterről fordulásból, látványos mozdulattal juttatta a léc alá, klasszikus mesterhármast elérve ezzel. 4-1.

Nem kezdte megilletődötten a meccset a Jamina, Kardos a 2. percben nagy helyzetben hibázott, majd pár perc múlva még egyszer kellet védenie Kasiknak, de mire komolyra fordult volna a dolog, egy szép támadás után megszereztük a vezetést. Ez egy kissé elégedetté tett minket, és jött is a büntetés Pozsár révén, de erre perceken belül szintén volt válaszunk, visszaállítva az egy gólos előnyt. Újabb pár perc elteltével Pozsár távoli szabadrúgását mentette a kapufa, majd válaszképpen Sindel lövését hárította a felső léc. A félidő vége előtt még egy lehetőségünk akadt, de Furár lövése elakadt a védők sűrűjében. A második félidőben odaléptünk a gázra, tíz percen belül kétszer vettük be Démusz kapuját, és ezeken felül még két gólt ígérő helyzetet is feljegyezhettünk, ezzel a megnyugtató előnnyel a birtokunkban már nem volt meg bennünk az az elsörpő akarat, ami újabb gólokkal kecsegtetett volna, de mivel a vendégek is lassan elkészültek az erejükkel, csendes mezőnyjátékkal telt el a hátra levő idő. Összegezve a látottakat elmondhatjuk, hogy ezen a délutánon nem igazán sziporkáztunk, de kétszer tizenöt perc jó teljesítmény elegendő volt ahhoz, hogy magabiztosan hozzuk ezt a találkozót, tegyük hozzá, nagyon okosan az energiával is spóroltunk, hogy az elkövetkezendő hetek igen megerőltetőnek mutatkozó sorozatához is maradjon elegendő üzemanyag. Mindjárt szerdán Szabadkígyósra látogatunk kupameccsre, majd jövő hét végén Csabacsüdön igyekszünk begyűjteni a pontokat.

Szarvasi FC 1905 – Bcs. Jamina SE 4-1 (2-1)

Szarvas, Erzsébet liget – zárt kapuk mögött. Játékvezető: Telek András (Kiss T., Nyeste L.)

Szarvas: Kasik V. – Kiri M. (Bakró G.), Bány B., Polonszki P. (Molnár E.), Szikora M. (Bozsó L.), Deli L., Kiri B. (Varga I.), Zima D. (Kerekes S.), Styecz M., Sindel R., Furár R.
Vezetőedző: ifj. Somogyi János

Jamina: Démusz D. – Kardos T., Murvai D., Kardos L., Miklya M. (Ulrich N.), Pozsár G. (Zubor M.), Papp D. (Kovács I.), Rajsli D., Zelenyánszki K. (Dankó D.), Németh T., Bencsik Cs.
Vezetőedző: Pozsár Gábor

Gólszerzők: Styecz M. 16′, Furár R. 30′, 50′, 54′ illetve Pozsár G. 24′

Edzői nyilatkozatok:

ifj. Somogyi János: – A mérkőzés összképe alapján megérdemeltük a három pontot, bár az első húsz percben ránk ijesztett a Jamina, ekkor nem voltunk elég agresszívek.

Pozsár Gábor: – Ebben a mérkőzésben nemhogy a négy–egy, de a vereség sem volt benne. Az ellenfél négy–egy után is úgy küzdött, ahogy nekünk az egész mérkőzésen kellett volna.

A találkozó videós összefoglalója:

Tudósítás: Furár Tibor (szarvasifc.hu)

Fotók: Babák Zoltán
Videó: Furár Adrienn

Bagi Pálné. Erzsike néni ma 100 éves

A 100 éves Erzsike nénit ünnepelték ma Békésszentandráson

Hárman azok közül, akik a kihívást elfogadták, a Sonkoly testvérek

Kihívásból kihívás