Körösfalvi Kristóf gólja (Fotó: Babák Zoltán)
in , ,

Hétszer zörrent a háló a nagy gólok mérkőzésén

Otthonában fogadta a Csabacsűdi GyLSE a nagy testvért, a Szarvasi FC 1905-öt a megyei bajnokság 8. fordulójában vasárnap.

Tavaly április 18-án nyári idő tombolt, most meg jó húszassal volt hidegebb, 8 fok mellett folyamatosan esett.

Ez sem akadályozta meg a pályával szomszédos telken disznót vágókat, hogy a kerítés résein átnézzenek, miként szerepelnek kedvenceik.

Az első gólra nem kellett sokáig várni. A harmadik percben Zima Dániel vette be Petrovics Zsolt kapuját. Hatalmas lövés, szép gól, 0-1.

A 12. percben Sindel Roland lőtt be egy szögletet, amiből Polonszki Patrik lőtt hatalmas kapufát.

Újabb lehetőséget kapott Szarvas, miután Furár Róbertet elkaszálták a 16-oson belül, de Bozsó László magasan a kapu fölé lőtte a büntetőt. Jobb is volt ez így, mert a hazaiak legalább nem tették le a fegyvert.

A 14. percben Furár szöktette magát balról keresztbe a tizenhatos magasságában, majd hátrapasszolta Kiri Bencének, aki 18 méterről bevarrta a csűdiek kapujának felső sarkába (0–2).

A 20. percben egy nem túl erősen balról keresztbelőtt csűdi labda után vetette magát a szarvasi kapus. Jól is tette, mert nagyon úgy nézett ki, hogy befért volna a jobb kapufa mellett. Kasik Viktornak sikerült szögletre mentenie.

A harmadik szarvasi gólt Furár Róbert szerezte. A csabacsűdi kapusnak majdnem szerencséje volt, de nem tudta megfogni a labdát, kipattant, de Furár másodszor már nem hibázott (20′ 0–3).

A 27. percben egy előretolt labdára bátran futott ki Petrovics a kapujából, de Styecz Milán elhúzta mellette a labdát, akit az sem zavart a gólszerzésben, hogy az időközben visszaérkező Viszkok Csaba hátulról megpróbálta eltolni a labdát előle (27′ 0-4).

A 39. percben ismét egy Styecz-gólnak örülhettek volna a nézők, ha lettek volna. Zima visszaadott labdájából ismét hatalmas gólt lőtt a szarvasi csatár (0–5).

A csabacsűdi oldalon Magyar Martin volt kétszer veszélyes a vendégek kapujára, majd Endrefalvi Erik lőtt hatalmas kapufát. A hazaiaknak nem volt szerencséjük.

A második félidőben a szarvasiak mintha csak az eredmény tartására törekedtek volna. Ennek ellenére lendületesen folyt a játék mindkét oldalon. Az ilyen szomszédvári rangadók gyakran torkollnak indokolatlan keménységbe, de ennek itt most nyoma sem volt.

Öt perccel a vége előtt a kifejezetten kemény Sovány Pált a húsz kilóval könnyebb Bány Bence építette be a gyepbe, akinek ezért Zahorán János játékvezető elismerése képpen egy sárgát adott, egyúttal szabadrúgást ítélt a hazaiaknak. Bány a mérkőzés után otthon a trófea kívánságlistáján kipipálhatta Soványt.

Körösfalvi Kristóf állt a büntetőpont magasságában, a tizenhatos vonalán kívül két-három méternyire letett labda mögé, majd futott neki és lőtte Kasik Viktor kapuja felé. A szarvasi kapus valószínűleg nem számított arra, hogy faluhelyen ilyen szögből szabadrúgásból gólt kaphat; talán inkább beadásra számított, ezért csak szemmel követte a labda útját, egészen a feje fölött a bal felső sarokig (1–5).

A csabacsűdiek örömébe az első gólt szerző Zima piszkított picit bele, aki egy a tizenhatos magasságában keresztbeadott labdát lőtt ismét a hazaiak hálójába Petrovics kapusnak csak nézőszerepet hagyva.

Összességében nagyon szép gólokkal egy egészen jó mérkőzést láthatott a disznóvágás végeztével a kerítések résein átszivárgó néhány ember. Annak ellenére, hogy a Csabacsűd nem játszott alárendelt szerepet, kijött az a különbség, amit a két csapat tabellán elfoglalt helye is indokol. Míg a hazaiaknak a kapu előtt elfogyott a kreativitás és a lendület, Soma játékosai sokkal precízebben, mérnökibb pontossággal fejezték be akcióikat.

Csabacsűdi GYLSE–Szarvasi FC 1–6 (0–5)

Csabacsűd, zárt kapuk mögött. Vezette: Zahorán János.

Csabacsűd: Petrovics – Gombár, Sovány, Viszkok Cs., Pecznik, Rafaj, Jelen (Körösfalvi), Tasi N., Kasik, Magyar (Gyurik), Endrefalvi. Edző: Kondacs János.

Szarvas: Kasik V. – Bány I. (Kerekes), Zima, Polonszki, Furár (Mojzsis), Bozsó, Kiri M. (Bakró), Kiri B. (Varga I.), Styecz (Bány II.), Sindel, Szikora. Edző: Somogyi János.

Gólszerző: Körösfalvi (85.), ill. Zima (4., 88.), Bozsó (17.), Furár (24.), Styecz (29., 41.).

Lassan főtt pulykacomb zöldségekkel

Lassan főtt pulykacomb zöldségekkel

Szpisjak Bence, Sükösd Attila és Galát Dávid

Kolozsváron birkóztak serdülőink