in ,

Lassan főtt pulykacomb zöldségekkel

Lassan főtt pulykacomb zöldségekkel
Lassan főtt pulykacomb zöldségekkel (Fotó: Gallicoop Instagram)

Ezt ne siesd el! Lassan főtt pulykacomb zöldségekkel, a hétvége örömére🍗🥕😋

Hozzávalók:

2 pulykacomb
Olívaolaj
1 nagy fej hagyma
3 szál zellerszár
4 szál répa
4 szem burgonya
2 dl fehérbor
1 l húsleves vagy víz
1 ek keményítő
Só, bors

A combokat sózzuk, borsozzuk. Egy serpenyőben, olívaolajon barnára pirítjuk minden oldalon. Közben feldaraboljuk a hagymát és a zellert, a serpenyőbe tesszük, és további öt percig kevergetjük. Felöntjük a borral és annyi vízzel vagy húslevessel, hogy a combokat majdnem ellepje. A hőt levéve főzzük másfél órán keresztül. 1 óra elteltével adjuk hozzá a feldarabolt burgonyát és répát. Amikor a hús már nagyon omlósra főtt, kivesszük a combokat, a csontról a húst lefejtjük. A zöldségeket is kivesszük, a visszamaradt levet egy kis keményítővel besűrítjük. Szükség szerint sózzuk, borsozzuk, és tálaljuk.

Korábbi ajánlataink itt olvashatók.

(Fotó: Gallicoop Instagram)

Dr. Szalbot Orsolya

Dr. Szalbot Orsolya és a Bethesda Jerusalema tánckihívása

Hétszer zörrent a háló a nagy gólok mérkőzésén