Tornaterem bővítés a Vajda Péter Evangélikus Gimnáziumban
Tornaterem bővítés a Vajda Péter Evangélikus Gimnáziumban
in ,

Tornaterem bővítés folyamatban

Évek óta visszatérő probléma iskolánkban a párhuzamosan zajló testnevelés órák megtartása. Jó idő esetén természetesen megoldás a sportudvar, de rossz időben és télen komoly gondot jelent a helyhiány. A tornaterem mérete miatt a megosztott teremhasználat nem lehetséges, így évek óta maradt a „folyosózás”.

Tavaly tavasszal sikerült egy nagyobb összegű támogatást kapnunk fenntartónktól, a Magyarországi Evangélikus Egyháztól a tornaterem bővítésére. Mivel az iskola épülete önkormányzati tulajdon, a beruházás elején a tulajdonos hozzájárulását kértük, és kaptuk meg. Így tavaly ősszel a tervezési és engedélyezési eljárások lezárása után szerződést kötöttünk az Integrál Zrt-vel, és februárban megkezdődött az építkezés.

Reményeink szerint június végére elkészül a bővítés, melynek során egy tornaszoba és egy konditerem kerül kialakításra. A kondigépek átköltözése után a szertár is visszatérhet eredeti funkciójához. Így szeptembertől nem lesz szükség a folyosóra.

A beruházást 50 millió forinttal támogatta a fenntartónk, a fennmaradó összeget az iskola saját költségvetéséből fedezi.

Ha már építkezünk, újabb lendületet kaptunk. Idén tavasszal pályázatot nyújtottunk be a régi tornaterem padlózatának, fűtésének és nyílászáróinak korszerűsítésére. Ha sikerrel járunk, a teljes iskolaépület korszerűsítése megoldódik. A pályázati eredményt májusra várjuk. Igazán nagy öröm lenne, ha a következő tanévre ez a beruházás is megvalósulhatna.

Addig viszont még egy komoly feladat előtt áll a régi tornaterem. A testnevelés érettségire felkészülőket kell szolgálnia május elejétől a sikeres vizsgákig.

Kszm

Szpisjak Bence, Sükösd Attila és Galát Dávid

Kolozsváron birkóztak serdülőink

Videón is benyújthatók a pályázati anyagok a „A mi dalunk” c. dalversenyre