in

Videón is benyújthatók a pályázati anyagok a „A mi dalunk” c. dalversenyre

A TOP CLLD helyi felhívás keretében a „SZARVASÉRT” Alapítvány a városi, nemzetiségi identitásformáló programok szervezése keretében TOP-7.1.1.16-H-ESZA-2019-00344 kódszám alatt valósítja meg a „Szarvasi fiatalok a város kulturális örökségéért” c. programot. Jelen sajtóközleményben szeretnénk beszámolni a projekt keretében idáig elvégzett munkákról és tájékoztatni Szarvas város polgárait – különös tekintettel a 4-24 éves korosztályba tartozó fiatalokat – a további feladatokról. Szükségesnek tartjuk ezt azért is, mert a járványhelyzet jelentősen átrendezte előzetes terveinket.

Projektünk eddig megjelent felhívásai arra hívták fel a fiatalokat, hogy identitástudatuk megőrzése és erősítése érdekében a városban honos három nyelv (szlovák, roma és magyar) szemszögéből közelítsék meg kulturális értékeinket.

Első felhívásunkra „A MI VÁROSUNK” c. rajzverseny 180 fiatal 187 db. alkotást nyújtott be. Erről 2020. októberi sajtóközleményünkben beszámoltunk.

Lezajlott a második programunk „A mese örök” c. mesemondó vetélkedő, amelyet a vírusjárvány korlátozó rendelkezései miatt rendhagyó módon valósítottunk meg.

Az irányító hatóság engedélyével a mesemondó vetélkedő szereplői videofelvételeken küldték be „előadásaikat”, amelyeket ismét a 15 tagú zsűri bírált el. A vetélkedőre összesen 95 gyermek küldött be felvételt, egyénileg és csapatban is, a korcsoportok első három helyezettjei értékes ajándékutalványokat nyertek és 7 különdíjat osztottunk ki. A legjobbak mellett a résztvevőknek ajándékcsomagot is adományozott az Alapítvány. Minden résztvevőnek emléklappal köszöntük meg a munkáját.

Ez volt a projekt II. mérföldköve, ami 2020. október 30-al fejeződött be.

Harmadik programunk a „Szeretem a verset” c. versmondó verseny, amely szintén videofelvételek segítségével valósult meg. A videók beküldési határideje november 20 volt. A versenyre összesen 92 gyermek küldött be felvételt, amelyet háromszor öt tagú zsűri bírált el.

A korcsoportok első három helyezettjei értékes ajándékutalványokat nyertek és 12 különdíjat osztottunk ki. A legjobbak mellett a résztvevőknek ajándékcsomagot is adományozott az Alapítvány. Minden résztvevőnek emléklappal köszöntük meg a munkáját.

Ez volt a projekt III. mérföldköve, ami 2020 decemberében lezárult. A II. és III. mérföldkőre kifizetési kérelmeinket benyújtottuk.

Végül utolsó programunkat „A mi dalunk” c. dalversenyt 2021 február elején hirdettük meg interneten és szórólapokon.

Sajnos a járványhelyzet az eredetileg elgondolt határidőket felülírta. Az előadásokat ebben a programban is videofelvételeken nyújthatják be a versenyzők.

Az eredményhirdetést április 30-ra terveztük, de az iskolalezárások miatt a határidőket két alkalommal is meghosszabbítottuk.

A videofelvételek leadási határideje jelenleg április 23. Az eredményhirdetés május közepén várható.

Tornaterem bővítés a Vajda Péter Evangélikus Gimnáziumban

Tornaterem bővítés folyamatban

Vanya Tímea és Szvrcsek Anita A sors bolondjai próbáján

Sok életet megélhetek, ez egyféle terápia is