in ,

Készülnek a szarvasi teraszok szombatra. Jön a 4 milliós nyitás.

Utolsó simítások a Mokka kerthelyiségében
Utolsó simítások a Mokka kerthelyiségében (Fotó: Babák Zoltán)

Ha minden jól megy, ma meglesz a 3,5 millió beadott vakcina, amihez Orbán Viktor miniszterelnök a lazítások következő lépcsőjét kötötte. Ekkor már csak azt kell megvárni, hogy Pintér Sándor belügyminiszter ezt írásba adja, meghozza a határozatot, miszerint a vendéglátóhelyek teraszai szombaton elkezdhetnek működni. Este fél 10-ig lehetnek nyitva. Egyúttal a kijárási korlátozás kezdete este 11 órára módosul, hogy mindenkinek legyen ideje hazaérni.

A teraszon életszerűtlen a maszk, de a mosdóba menet fel kell venni. A mondat Gulyás Gergely szájából hangzott el a tegnapi Kormányinfón.

Ma reggel a kormányfő bejelentette, megvan a 3,5 millió. NYITÁS!

Szerdára, csütörtökre várhatóan meglesz a következő szint is, a 4 millió oltott.

Felkészülnek a nyitásra a színházak, a zenés, táncos helyszínek, a cirkuszok, a mozik, az edző- és fitnesztermek, a kalandparkok, a vidámparkok, a könyvtárak, a játszóházak, a sportesemények és a szállodák, valamint a szállodák és az éttermek belső része is elérhetővé válik azok számára,

akik védettségi igazolvánnyal rendelkeznek.

Megkérdeztük két népszerű vendéglátóhely üzemeltetőjét, hogy állnak a holnapi nyitásra való felkészüléssel.

“A héten már figyeltük a híreket, és ennek megfelelően elkezdtük a kertet takarítani, amit szerdán be is fejeztünk. A székeket és az asztalokat, áttöröltük, megfelelően lefertőtlenítettük. Ma megrendeltük az összes árut. Ha azt mondják, hogy szombaton reggel ki lehet nyitni, akkor akkor nyitunk, ha hétfőt mond a kormány, akkor hétfőn”, mondta Darida Péter, a Vadászkürt Vendéglőt üzemeltető cég ügyvezetője.

Már csak a vendégek hiányoznak a Vadászkürt Vendéglő kerthelyiségéből (Fotó: Babák Zoltán)

A vendégek számára lesz a kézfertőtlenítő, ők maszkban fognak felszolgálni. Ahogy a vendég feláll, az asztalt rögtön fertőtlenítik, tette hozzá.

A Mokka is készül a nyitásra.

“Azonnal ki tudunk nyitni”, jelentette ki Tomasovszkiné Arnóczki Márta üzletvezető.

Nem érte őket meglepetésként a nyitás híre, mert ők eddig is nyitva tartottak, hiszen kiszállításra főzhettek, elvitelre adhattak ételt. Az alkalmazottakat sikerült megtartaniuk, sőt, egy új szakáccsal többen vannak.

Nyitásra kész a Mokka utcai terasza
Nyitásra kész a Mokka utcai terasza (Fotó: Babák Zoltán)

Ha a forgalom indokolja, nemcsak az utcai teraszt, nyitják meg, hanem a hátsó kerthelyiséget is. “A hátsó kerthelyiséget folyamatosan rendben tartottuk, újrafestettük a fabútorokat, mindent megtakarítottunk, lefertőtlenítettünk. A járvány kezdete óta fel vannak szerelve a fertőtlenítőadagolók, szinte tíz négyzetméterenként van egy”, mondta.

Arra a kérdésünkre, hogy tavalyhoz képest lesz-e valami újdonság, elárulta, hogy megújult az étlapjuk. Néhány étel, ami nem volt annyira népszerű, lekerült, és pár új étel került a helyükre.

Zalai Mihály, a Békés Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke

Járási egyeztetéseket kezdeményezett a megyei önkormányzat

Dombvári Bence

Dombvári Bence: Kammererék, Vargáék, Kulifaiék mellett sok fiatal páros is feljött, szóval nem lesz könnyű…