Menu
in ,

Sült feta vérvörös VAS-ágyon – azaz így ‘muszáj’ kipróbálnod a spenótot

Sült feta vérvörös VAS-ágyon

Sült feta vérvörös VAS-ágyon (Fotó: Szigeti Anna)

Ha egy olyan húsmentes ételre vágysz, ami gyorsan megvan és még mediterrán hangulatot is idéz, akkor ne keress tovább: itt az egyben sült fűszeres feta sok-sok koktélparadicsommal és spenótlevéllel.

Eszembe nem jutott volna a feta sajtot megsütni, de jelentem, ebben a trikolóros megoldásban valami mennyei. A feta lágyságához a koktélparadicsom fantasztikusan jól áll, és ha mindezt még egy kis spenóttal turbózok, garantált, hogy még Popey is a vendégünk lesz e fogásra.

Egészben sült feta sajt fűszeres koktélparadicsommal & spenóttal

Hozzávalók / 2 személyre:

200 gramm (növényi) feta sajt
300 gramm koktélparadicsom
300 gramm spenótlevél
3-4 gerezd fokhagyma
4 evőkanál olívaolaj/vagy aszalt paradicsom olajos leve/
ízlés szerint só, színes bors, chili
100 gramm füstölt tofu (opcionális)
Ízlés szerint tészta (én hajdinát főztem hozzá)

Egészben sült feta sajt fűszeres koktélparadicsommal & spenóttal (Fotó: Szigeti Anett)

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 200 fokra! Egy hőálló tál közepére tegyük egészben a feta sajtot & a koktélparadicsomokat, majd a spenótleveleket tegyük köré! Locsoljuk meg az egészet bátran olívaolajjal, szórjuk meg frissen őrölt borssal, chilipehellyel, zúzott fokhagymával! Aki szereti a tofut, akkor szeleteljen fel pár csíkot & tegye rá a spenótágyra (iszonyú jó a tofu sütve)! Toljuk a jénait az előmelegített sütőbe & kb 20-25 percig süssük! Amíg sül a sajtos paradicsomos spenótos fészek, addig elkészíthetjük hozzá a tésztát; én hajdinát főztem ki hozzá. Ha elkészült a sütőben a trikolóros finomság, alaposan keverjük össze az egészet & rögtön tálalhatjuk is a választott tésztánkkal.

Az erő legyen veletek meg a szerEtet; Anna

Anna korábbi receptjei itt olvashatók.

Exit mobile version