in ,

Rangadó a javából

Fotó: Kepenyes Balázs

Négy hetes kényszerpihenő után folytatódott a megyei pontvadászat a férfi kézilabda bajnokságban, mivel az előzetes időpontra kiírt megyei rangadót a vendég csapat kérésére halasztásra került.  

Sajnos a sors pikantériája, hogy csak a mérkőzés napján derült ki, hogy a hazaiak éppen csak ki tudnak állni e fontos találkozóra, viszont a kezdő sípszót annál nagyobb lelkesedéssel várták, bízva abban, hogy végre megtörik a szezon negatív sorozata az Újkígyósi riválissal szemben.  

A szarvasiaknál idén először védett a tavalyi szezonból már megismert kapus Opavszki  István, illetve kényszerből a jobbszélső poszton a  utánpótláskorú Valencsik Máté szerepelt. 

Az első néhány perc tapogatózása és gólcsendje után, a vendégek szerezték az első találatokat, majd Szabó Máté duplája után zárkóztak a hazaiak. A félidő derekáig fej-fej melletti  kemény, de sportszerű küzdelem zajlott, majd Opavszki kapus nagyszerű védései után néhány gyors lerohanással,  három góllal megszökött a szarvasi csapat (11-8, 12-9). Sajnos a lendület egy kiállításnak köszönhetően megtört és rutinos vendégek Endrei és Mészáros vezérletével rendezték soraikat, a félidő végére pedig egy gólos előnyt harcoltak ki (13-14).

A második játékrészben folytatódott a fej-fej melletti csata (14-14, 15-15, 16-16), majd egy újabb kiállítást hazai oldalon jól használtak ki a vendégek és zsinórban négy gólt lőve a félidő harmadánál eldőlni látszott a mérkőzés (16-18,16-19-16-20, 17-22). Viszont nem adták fel a hazaiak, szívós munkával és jó védekezéssel sikerült csökkenteni a hátrányon, Héjja és Nadicsán góljaival zárkózott a Szarvas (22-24, 23-24) Az utolsó öt percre pedig már ismét döntetlen állás alakult ki (24-24, 25-25).  

A végjátékban Szabó Máté kizárása sajnos megpecsételte a hazaiak sorsát, ráadásul csere nélkül törvényszerű volt egy kisebb fáradtság is, így a koncentráció hiányában kimaradt ziccerek és büntetők eldöntötték a mérkőzés végkimenetelét (25-28, 26-29).
Összességében egy küzdelmes, akár NBII-s színvonalúnak is mondható élvezetes mérkőzésen, az Újkígyósi csapat a kritikus helyzetekben jól használta ki fizikai fölényét és a végjátékban kevesebbet hibázva megérdemelten nyerte meg a rangadót, csak a nézők hiányoztak, de azok nagyon.

HC Szarvas – Felföldi István SE  26-29 (13-14)

Szarvas, Zárt kapu, Vezette: Bozó, Mezei
Kiállítások: 6 perc ill. 8 perc
Büntetők: 3/1 ill. 3/3

HC Szarvas: Opavszki – Kónya 3, Szabó 6, Héjja 6, Nadicsán 4, Garai 3, Valencsik 4.
Csere: Sinka (kapus)
Edző: Tusjak János

A Felföldi  SE legjobb góllövői:  Endrei 9, Mészáros 6, Balogh 4, Masa 3, Papp 3

Az alapszakaszt így a Felföldi SE a május végi újabb mérkőzéstől függetlenül már megnyerte, viszont az esetleges feljutás kérdése a versenykiírás és a kötelező mérkőzésszám miatt, az első és második helyezett csapatok között egy oda-visszavágós rájátszásban dől el. Nagy kérdés persze, hogy ebben rendkívüli időszakban szeretne-e bármelyik csapat is felsőbb osztályba kerülni.

HCPost

Fotó: Kepenyes Balázs

Érkeznek az érettségizők a Vajdába

Karantén érettségi: Magyaron túl, matek folyamatban

Kacsa-tó: Itt csak egy kérdés van, kell vagy nem?