in

Megújult az egészségház, hamarosan a konyha is elkészül

Végéhez közeledik a napköziotthonos konyha felújítása
Végéhez közeledik a napköziotthonos konyha felújítása (Fotó: Babák Zoltán)

TOP-os pályázatok között két fejlesztésről esett szó Molnár Józseffel, Csabacsűd polgármesterével legutóbbi bejárásunkkor.

Az egészségház energetikai fejlesztésével kapcsolatban az átadás-átvétel már megtörtént, tájékoztatott a település első embere. A napköziotthonos konyha esetében a munkálatok a végéhez közelednek, de van még néhány apróság, főleg épületgépészet terén, ami még várat magára.

Molnár József, Csabacsűd polgármestere
Molnár József, Csabacsűd polgármestere (Fotó: Babák Zoltán)

“A határidő nem szorít, hiszen néhány napos munkáról van szó, amik befejezési határideje május vége” jelentette ki Molnár József, majd felsorolta az elmúlt időszak fejlesztési tartalomjegyzékét: Kétkarú akadálymentes rámpa készült, illetve mozgáskorlátozott mosdó került kialakításra került az épületen belül. A 16 centiméteres utólagos hőszigetelés 550 négyzetméternyi felületet érintett, ami előtt megtörtént a nyílászárók cseréje. A két állókazánt egy kondenzációsra cserélték. Ez szükség esetén rásegít a napkollektorok használati melegvíz előállítására is. Mindemellett 5 kW-os napelem került az intézmény tetejére, illetve folyamatban van még a hálózatfejlesztése 3×25 amperre.

Ez utóbbinak szükségességét azzal indokolta, hogy az elmúlt időszakban a Belügyminisztérium korábbi pályázataiból új gépek és berendezések kerültek beszerzésre, amiknek a megnövekedett áramigényét hivatott kiszolgálni a hálózatfejlesztés.

Ottjártunkkor javában zajlottak a festés javítási munkák, illetve a mosdókban a szaniterek szerelése. Úgy néz ki, semmi sem veszélyezteti a május végi befejezést.

Szezámmagos bundában sült pulykamellkockák mézes-ropogós mázban

Szezámmagos bundában sült pulykamellkockák mézes-ropogós mázban

Dr. Szalbot Balázs mindkét nap kivette részét a küzdelmekből

Vegyes hétvégi mérleg az OBII-ben