in ,

Szezámmagos bundában sült pulykamellkockák mézes-ropogós mázban

Szezámmagos bundában sült pulykamellkockák mézes-ropogós mázban
Szezámmagos bundában sült pulykamellkockák mézes-ropogós mázban (Fotó: Gallicoop Instagram)

Szezámmagos bundában sült pulykamellkockák mézes-ropogós mázban, ahogy már kínai étteremben kóstolhattad. Készítsd el ma otthon!

Szezámmagos bundában sült pulykamellkockák mézes-ropogós mázban

Hozzávalók: 40 dkg pulykamell
6 evőkanál liszt
3 evőkanál étkezési keményítő
1 evőkanál olaj
1 tojás
csipet só
2 evőkanál víz
1,5 kávéskanál sütőpor
Mázhoz:
3 evőkanál ketchup
1 kávéskanál chili por
8 evőkanál méz
2 evőkanál szezámmag

A pulykamellet felkockázzuk. Egy keverőtálba tesszük a bunda hozzávalóit: lisztet, keményítőt, sót, tojást, olajat, sütőport, vizet, és egy robotgép segítségével sűrű, homogén masszát készítünk belőlük. Beleforgatjuk a felkockázott húsokat, majd hirtelen, bő forró olajban kisütjük a bundás húsokat.

Elkészítjük a mázat: Összekeverjük a mézet a ketchuppel és a chili porral, majd hozzáadjuk a szezámmagokat.

Ahogy kivesszük az átsült húsokat az olajból, rögtön beleforgatjuk a mázba, majd tálra szedjük.

Korábbi ajánlataink itt olvashatók.

(Fotó: Gallicoop Instagram)

Virág Imre gólt érő lövése

Hunyadi – Multyán 2–4

Végéhez közeledik a napköziotthonos konyha felújítása

Megújult az egészségház, hamarosan a konyha is elkészül