in , ,

A Liget szakácsai letették a kalapácsot és visszatértek a serpenyőhöz

Munkában a Liget szakácsai a nyitás napján (Fotó: Babák Zoltán)

Nagy a sürgés-forgás a Liget Wellness és Konferencia Hotelben. Hosszú kényszerű bezártság után megnyílik a szállodai rész.

“Az eredeti tervek szerint a nyitás időpontjáig szerettük volna a hotel első és második emeletén levő 35 szobát felújítani, azonban részben a szakemberek hiánya miatt, részben pedig a rendelkezésünkre álló kevés idő miatt nem sikerült”, foglalta össze az elmúlt hónapok történéseit Bogdán Tamás, a hotel igazgatója.

Két ütemre osztották a felújítást; az első ütemet, ami az első emeleti 25 szoba felújítását takarta, most lezárták. A második emeleti szobák felújítását a decemberi, kisebb forgalmú időszakra halasztották.

Igaz, végül kevesebb szobát újítottak fel, de a munkákba sokkal mélyebben belemerültek. Kezdetben a szőnyegek és a bútorzat, valamint az ágy cseréjében gondolkodtak. Aztán amikor eddig jutottak, úgy döntöttek, hogy egy új dizájnt vezetnek be, hogy a visszatérő vendégeknek is szembetűnő legyen a változás.

A korábbi, talán inkább orientalista stílusú szobák egy modernebb, merészebb színvilágot kaptak, így mostantól a piros és a szürke határozza meg a hangulatot.

Kicserélték az egész bútorzatot valamint a textileket is, az ágyvégek fala kapott egy egyedi kézi, már-már művészi, úgynevezett oikos festést.

Bogdán Tamás, a Liget Wellness és Konferencia Hotel igazgatója
Bogdán Tamás, a Liget Wellness és Konferencia Hotel igazgatója (Fotó: Babák Zoltán)

“Igyekeztünk a lehető legkényelmesebb ágyat megvásárolni, hogy a vendégeink pihenését lehetőségét a tőlünk telhető legjobban biztosítsuk”, jelentette ki a hotel igazgatója. “Miután a vírushelyzet engedte, hogy ezen a pünkösdi hétvégén vendégeket fogadjunk, a munkákat befejeztük decemberig. Akkor következik majd a második emelet átalakítása ugyanerre a stílusra, illetve a földszinti vendégfogadó résszel, a recepcióval és a bárral is ugyanez fog történni.”

Arra a kérdésünkre, hogy mit mutatnak a foglalások a szezonra vonatkozóan, Bogdán Tamás ezt a választ adta: “A lezárások alatt is folyamatosan érkeztek a foglalások. Már az év eleje óta sok teltházas időszak mutatkozott, de ahogy a kormány halogatta a nyitást, ezeket sorra vissza kellett mondaniuk. A nyárra pedig most is, akár csak a korábbi években, már nem nagyon találni szabad szobát. Ami viszont igazán meglepő, hogy idén már most tavasszal elkezdődött az őszi időszakra történő foglalási hullám. Várakozásai szerint szeptemberben és októberben is közel annyi vendég veszi majd igénybe a Liget Hotel szolgáltatásainkat, mint a nyári hónapokban szokta.

Reméljük, ez a lendület év végéig ki fog tartani, semmi sem fogja akadályozni ezt sem itt, sem máshol!

Visszatérve a címhez, a Liget nem hogy meg tudta tartani szakácsait, de egy executive séf is érkezett a nyitásra. A Liget tényleg megtesz mindent azért, hogy a vendégeknek ne csak az álmuk legyen hibátlan, hanem azért is, hogy az ebédekre, vacsorákra ne csak étkezésként emlékezzenek majd a vendégek, hanem kulináris élvezetként.

Timkó János (Fotó: Babák Zoltán)

Minden darabnak, figurának megvan a maga szépsége

Társasági élet a koronavírus-járvány szünetében

Így változnak mától a szabályok