Menu
in ,

Eldördült a startpisztoly: grillszezon indul

Sörpácos BBQ pulykaszárny

Sörpácos BBQ pulykaszárny (Fotó: Gallicoop Instagram)

Ezzel a ropogós, sörpácos BBQ pulykaszárnnyal ünnepélyesen megnyitjuk a grillszezont! 🎈🎈

Hozzávalók:

5-6 pulykaszárny
0,5 dl olívaolaj
1 tk hagymás fűszersó
1 tk paprika
½ tk őrölt római kömény
1 csipet cayenne bors
½ tk őrölt bors
3-4 gerezd fokhagyma, összezúzva
1 fél citrom leve
1 doboz világos sör

A szárnyakat az ízületnél kettévágjuk, sózzuk. Az olívaolajat kikeverjük a többi hozzávalóval és a szárnyakat beleforgatjuk a pácba. 1-2 órán át hagyjuk pácolódni, majd forró grillen kb. 45 perc alatt megsütjük, időnként megforgatva, és a páclével locsolgatva.

Salátával, tetszés szerint zöldhagymával vagy kéksajttal kikevert tejföllel, paradicsomszósszal tálaljuk.

Korábbi ajánlataink itt olvashatók.

(Fotó: Gallicoop Instagram)

Exit mobile version