in ,

Ezt tegye, ha elmaradt második oltást igényelne!

Vakcinával teli ampullák és oltásra előkészített fecskendők (Fotó: Babák Zoltán)

Betegség, munkahelyi elfoglaltság, vizsga – néhány olyan élethelyzet, ami miatt valaki nem tudta felvenni a megadott időpontban a koronavírus elleni oltás 2. adagját. Az alábbiakban leírjuk, milyen lépéseket kövessen az, aki más időpontban szeretné megkapni a vakcinát. Fontos, hogy ez a szabály kizárólag azokra vonatkozik, akik a megadott időpontban nem tudtak eljönni a második oltásra!

Abban az esetben, ha valaki a korábban megadott időpontban nem tudta felvenni a védőoltás második adagját, lehetősége van pótoltásra jelentkezni.

A páciens háziorvosával egyeztet, aki javaslatot tesz az oltás felvételére a klinikai állapot, valamint a szakmai szabályok alapján meghatározott oltási időablak figyelembe vétele mellett, ezt követően az oltópontok telefonos központján keresztül időpontot foglalnak a meghatározott napokra.

Az időpontfoglalás menete:

Fontos szempont, hogy az adott személy hol kapta meg az első adagot:

  • ha a kórházban oltották be Pfizer, Sputnik V, Astra Zeneca, Sinopharm első adagjával, akkor a kórházban veheti fel a második pótoltást.
  • ha a háziorvosánál kapta meg a Pfizer vagy a Sputnik V oltás első adagját, akkor a második pótoltást is a kórházban kaphatja meg.
  • ha a háziorvosnál vette fel a Sinopharm vagy az Astra Zeneca oltás első adagját, a második pótoltást ezen vakcinákkal a kórház nem tudja biztosítani!

Az orosházi Dr. László Elek Kórházban folyamatosan működnek az oltópontok, ahol előre összeállított, napi lista alapján végzik kollégáink az oltásokat.

A pótoltásokra kizárólag az alábbi napokon, 15-16 óra között van lehetőség:
kedd – Pfizer
szerda – Astra Zeneca, Sinopharm (kizárólag kórházban kapott első adag esetén)
csütörtök – Sputnik V

Az oltást kapott személy a vakcina kártyáját és egy újonnan kitöltött (háziorvosával egyeztetett) hozzájárulási nyilatkozatot hozzon magával.

A második körös pótoltásokra időpontot a 06 68 411-166-os számon a 291-es melléken kérhetnek a fentebb megadott napokra – az oltóanyag megjelölésével – hétköznap 07:30-13:30 óra között.

Köszönjük, hogy segítik munkánkat!

Bodonyi Dóra a 3. helyen futott be a K1 500 döntőjében

Négy ÖT szarvasi a hétvégi szegedi válogatón

Heves zápor tarkította a második félidőt

Kiegyenlített első félidő, (gól)záporos második