in ,

A kisállatsimogató mindent vitt

A kisállatsimogató mindent vitt (Fotó: Babák Zoltán)

Gyermeknap alkalmából megtelt a Körös-Maros Nemzeti Park Körösvölgyi Állatparkjának parkolója. A jellemzően családi autók egészen a HAKI-hídig álltak.

Az idei évben a vírushelyzetre való tekintettel vezetett, illetve csoportos programokat nem kínáltak a szervezők erre a hétvégére, így a látogatók önjáró módon tudták felderíteni a park zugait, a voilerek környékén elhelyezett interaktív játékokat. Minden állatnál egy-egy, az adott kifutó lakójáról szóló mesével ismerkedhettek meg a gyerekek.

Talán az állatoknál is nagyobb sikert arattak a fűnyírók és a traktorok, amik a park lakóinak ellátásában nyújtanak segítséget a gondozóknak. Nem így ezen a napon, amikor szalonállapotba hozva álltak a gyerekek – és szüleik – rendelkezésére, mindannyiuk nagy örömére.

Dél körül a vaddisznók sziesztáztak, semmivel sem lehetett kimozdítani őket pihenőjükből. A bölények is épp bent ebédeltek, de a kisállatsimogatóban pezsgett az élet, lakói mindent vittek. Csillogó gyerekszempárok figyelték testközelből a kiskecskéket, bárányokat, a nyulakat és a mentett őzet. Az állatok mindenben partnerek voltak. Közreműködésük hálájaként bőven meg is kapták jutalmukat simogatás és káposztalevél formájában.

Pulykás nyári tekercs

Frissítő, pulykás nyári tekercs a nyár örömére

A Jerusalema Békésszentandráson

Jerusalemával ünnepeltek a fény napján Szentandráson