in

Jerusalemával ünnepeltek a fény napján Szentandráson

A Jerusalema Békésszentandráson (Fotó: Babák Zoltán)

“Tavaly kezdődött, amikor az első hullám utáni kiszabadulás örömében Szalai Brigittával megszerveztük az elmaradt magyar költészet napját pótoló rendezvényünket”, elevenítette fel a tavalyi eseményt Benedek Erika, a Körös Művelődési Ház és Könyvtár vezetője május 16-án, a fény napján a Körös-parti fövenystrandon készült felvétel előtt.

Az idén kitalálták, hogy ha már kijárási korlátozások lazításával feltűnt a fény az alagút végén, örömtáncot járnak. Innen már egyenes út vezetett ahhoz, hogy csatlakozzanak az elmúlt év végén kezdődött, de az idei évben is töretlenül menetelő táncőrület, a Jerusalema tánckihívás teljesítéséhez.

A szervezést a könyvtár munkatársai vállalták, az önkormányzati intézmények dolgozói pedig bevállalták, hogy egy-egy epizódot eltáncolnak a munkahelyükön, majd a szabadtéri színpadnál összeállnak egy össztáncra. A polgármesteri hivatal, a bölcsőde, a könyvtár, a védőnők és a gondozási központ munkatársai mellett utóbbi intézmény gondozottjai is beszálltak a kivitelezésbe.

Az ötlethez csatlakoztak a képviselők is, akik ha tánctudásukat nem is csillantották meg, az önkormányzati ülésteremből Signettával adták a ritmust.

A vasárnapi össztánc végén Szalai Brigitta segített a tánc közben elégetett kalóriát visszapótolni a résztvevők szervezetébe.

A tánckihívásról szóló felvétel itt tekinthető meg:

A kisállatsimogató mindent vitt

A kisállatsimogató mindent vitt

Gyereknapocska a Cervinus Teátrumban

Az idén Gyereknapocskára volt lehetőség