in ,

Az idén Gyereknapocskára volt lehetőség

Gyereknapocska a Cervinus Teátrumban (Fotó: Babák Zoltán)

Több civil szervezet fogott össze és várta kézműves foglalkozással a gyerekeket vasárnap a Cervinus Teátrum épületében. A nap folyamán két mozifilmet, illetve két koncertet is megnézhettek a nap ünnepeltjei, Kepenyes Pál művésztanár után a legendás Bojtorján együttes gyermekműsorát.

A szervezők az idén a “Gyereknapocska” elnevezéssel illették a programot, ami találó volt a korábbi évek rendezvényeihez képest. Csasztvan András az örömét fejezte ki, hogy a nyitás egyik rendezvénye épp a gyermeknap lehetett.

“A tavalyihoz képest annyival volt jobb a helyzet az idén, hogy ha kisebbet is a szokásosnál, de egyáltalán lehetőség volt a megszervezésére”, mondta. A szokott területen, a grundon csak beléptetőkapukkal engedélyezték volna a rendezvényt, hogy az 500-ban meghatározott létszámhatárt tartani tudják, de ennek semmi realitása nem volt, jelentette ki.

Sok szülőt elriasztott a védettségi igazolás szükségessége a belépéshez, árulta el az igazgató. Ettől ők sem tudtak eltekinteni, mert azzal akár több hónapos bezárást kockáztattak volna. “Nem tehetjük ezt meg, mert művelődési házként, színházként, moziként nekünk szükségünk van a bevételre”.

Bízik abban, hogy a következő gyermeknap már nyitottan a grundon lesz a fesztiválsátor alatt annak minden kellékével, szabadtéri színpaddal, kirakodóvásárral, aszfalt-rajzversennyel, népi játszóházzal.

A Jerusalema Békésszentandráson

Jerusalemával ünnepeltek a fény napján Szentandráson

Bravúros bajnoki befejezés