Connect with us

Közösség

Vers rejtőzött a kavicsokon

Fotó: Babák Zoltán
Fotó: Babák Zoltán

Nagyon szívesen melléálltak Szalai Brigitta kezdeményezésének, és összekapcsolták az elmaradt költészet napi ünnepségükkel.

Mindenkit megviselt az elmúlt három hónap, az emberek eltávolodtak egymástól, egyre több és nagyobb feszültség vol tapintható a levegőben. Ezt szerette volna hogy egy kicsit levezetni, illetve a közösséget ismét összehozni, ahogy Brigi mondta, egy kicsit ismét összekovácsolni a szentandrásiakat.

Ezt a köves dolgot egy szadai oldalon látta, ahol egy kisfiú szíveket rajzolt kövekre, és azt elhelyezte az udvarokon. Megkereste Benedek Erikát, mi lenne, ha ők egy szentandrási vers szavait írnák a kövekre, azokat bedobnák postaládákba, és megkérnék a lakókat, hogy egy megadott időpontban egy megadott helyre hozzák vissza azokat.

Szombaton 18 órakor jött el az ideje, amikor gyönyörű időben gyönyörű helyszínen, a fövenystrandnál várták a falubelieket a kövekkel, amikre – 80 darabra – végül Radnóti Miklós Nem tudhatom… című versének egy szakasza került.

Benedek Erika megköszönte mindenkinek, aki elfogadta a meghívást, és részt vett a játékban.

– Ez jelképezné számunkra az összetartozást. Az elmúlt három hónapban mindenki tapasztalt jót és rosszat, sok család szétszakadt, sok barát eltávolodott egymástól. A megszokott kapcsolattartási formák, ölelések, kézfogások, esetleg a puszik átadása nem volt lehetséges számunkra. Ezt sokan nehezen élték meg. Mikor feloldották ezeket a rendelkezéseket, úgy gondoltuk, mindenképp találkoznunk kell. Az összefogást bizonyítja, hogy itt vagyunk, hogy túléltük ezt a három hónapot. Ezek most a szeretet kövei! Rakjuk össze és erősítsük a mi kis közösségünket ezzel a Radnóti verssel! – mondta.

Az elmúlt időszakban sokan kitették azokat a piros szíveket, amik a szeretetet jelképezték, és azok megbecsülését, akik az elmúlt három hónap átvészelésében éjjel-nappal segítettek bennünket. Ezt a gesztust most újragondolták úgy, hogy egy-egy úszógyertyát helyeztek volna el a Körösön egy szív alakú szmájli belsejében, ám annak biztonságos kivitelezését a szeles időjárás nem tette lehetővé, így azt a parton tették meg.

– Világítson a szeretet fénye közöttünk itt, most, a Körös-parton, Békésszentandráson! – fejezte ki Benedek Erika zárszóként.

Népszerű

Mindenki szarvasi a képen: Kiri Bence (zöldben), Zahorecz Soma (partjelző), Bakró Géza és Szikora Milán (kékben) (Fotó: Babák Zoltán) Mindenki szarvasi a képen: Kiri Bence (zöldben), Zahorecz Soma (partjelző), Bakró Géza és Szikora Milán (kékben) (Fotó: Babák Zoltán)

Nagy érdeklődés kísérte a szomszédvári találkozót

Sport

A Gál Ferenc Egyetem udvara, mögötte a (jelenleg) Szent István Egyetem régi épülete (Fotó: Babák Zoltán) A Gál Ferenc Egyetem udvara, mögötte a (jelenleg) Szent István Egyetem régi épülete (Fotó: Babák Zoltán)

Az elmúlt hét napban történt

Gazdaság

Koltay Gergely és Koltay Gábor 2020. július 23-án a Kormorán koncertje előtt a Szarvasi Vízi Színházban (Fotó: Babák Zoltán) Koltay Gergely és Koltay Gábor 2020. július 23-án a Kormorán koncertje előtt a Szarvasi Vízi Színházban (Fotó: Babák Zoltán)

Nálunk lesz látható először a Jókai Megfeszített című rockoperája

Színház

Forrás: koroanavirus.gov.hu Forrás: koroanavirus.gov.hu

18: Békés az utolsó a megyék között regisztrált fertőzöttek számában

COVID-19

A rovatot támogatja:

Archívum

2020. július
h k s c p s v
« jún   aug »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Kategóriák

Friss

Hirdetés

Connect