in , ,

Vers rejtőzött a kavicsokon

Fotó: Babák Zoltán0
Fotó: Babák Zoltán

Nagyon szívesen melléálltak Szalai Brigitta kezdeményezésének, és összekapcsolták az elmaradt költészet napi ünnepségükkel.

Mindenkit megviselt az elmúlt három hónap, az emberek eltávolodtak egymástól, egyre több és nagyobb feszültség vol tapintható a levegőben. Ezt szerette volna hogy egy kicsit levezetni, illetve a közösséget ismét összehozni, ahogy Brigi mondta, egy kicsit ismét összekovácsolni a szentandrásiakat.

Ezt a köves dolgot egy szadai oldalon látta, ahol egy kisfiú szíveket rajzolt kövekre, és azt elhelyezte az udvarokon. Megkereste Benedek Erikát, mi lenne, ha ők egy szentandrási vers szavait írnák a kövekre, azokat bedobnák postaládákba, és megkérnék a lakókat, hogy egy megadott időpontban egy megadott helyre hozzák vissza azokat.

Szombaton 18 órakor jött el az ideje, amikor gyönyörű időben gyönyörű helyszínen, a fövenystrandnál várták a falubelieket a kövekkel, amikre – 80 darabra – végül Radnóti Miklós Nem tudhatom… című versének egy szakasza került.

Benedek Erika megköszönte mindenkinek, aki elfogadta a meghívást, és részt vett a játékban.

– Ez jelképezné számunkra az összetartozást. Az elmúlt három hónapban mindenki tapasztalt jót és rosszat, sok család szétszakadt, sok barát eltávolodott egymástól. A megszokott kapcsolattartási formák, ölelések, kézfogások, esetleg a puszik átadása nem volt lehetséges számunkra. Ezt sokan nehezen élték meg. Mikor feloldották ezeket a rendelkezéseket, úgy gondoltuk, mindenképp találkoznunk kell. Az összefogást bizonyítja, hogy itt vagyunk, hogy túléltük ezt a három hónapot. Ezek most a szeretet kövei! Rakjuk össze és erősítsük a mi kis közösségünket ezzel a Radnóti verssel! – mondta.

Az elmúlt időszakban sokan kitették azokat a piros szíveket, amik a szeretetet jelképezték, és azok megbecsülését, akik az elmúlt három hónap átvészelésében éjjel-nappal segítettek bennünket. Ezt a gesztust most újragondolták úgy, hogy egy-egy úszógyertyát helyeztek volna el a Körösön egy szív alakú szmájli belsejében, ám annak biztonságos kivitelezését a szeles időjárás nem tette lehetővé, így azt a parton tették meg.

– Világítson a szeretet fénye közöttünk itt, most, a Körös-parton, Békésszentandráson! – fejezte ki Benedek Erika zárszóként.

A fotó az Andragória – FC Gold mérkőzésen készült (Fotó: Babák Zoltán)0

A pizzások szállították első győzelmüket

0

Gyere nyáron is a Gyakorlóba, és alkoss velünk!