Connect with us

Oktatás

Gyere nyáron is a Gyakorlóba, és alkoss velünk!

Ezt célt tűztük ki, amikor közösen megszerveztük az immár 3. heti napközis tábor programját. Az alkotást és a különböző manuális tevékenységek megismerését és elsajátítását állítottuk a középpontba.
Minden nap más-más anyagfajtával készítettünk tárgyakat, az árnyas udvaron kialakított munkaállomásokon. Hétfőn a „textil napon” vászon bevásárló táskákat batikoltunk színesre, melyekhez saját készítésű, díszes névtáblákat tűztünk. Ha kedd, akkor „fonal nap”. Pókfonás, körmöcske, barátságkarkötő, ágszövés voltak a délelőtti, míg vesszőfonás és mézeskalács díszítés a délutáni programok. Köszönjük Mihály Zoltánné etnográfus, kosárfonó és Uhljar Mátyásné a Békés Megyei Népművészeti Egyesület tagja közreműködését, akik a fonott tárgyak és a mézeskalácsok mesteri előállítását mutatták be. Kipróbáltuk a mézesek mintázását, és ha nem tetszett az eredmény, azonnal megettük a selejtet. Szerdán „papír napot” tartottunk. Újszerű technikákat próbáltunk ki: papírmerítést, papírmasé készítést és írisz technikát. Csütörtök lett a „gyöngyös nap”, ugyanis ekkor gyöngyfűzéssel készültek a szép karkötők, nyakláncok és állatfigurák. Pénteken, a „hulladék napon” újrahasznosítottuk a mindennap szaporodó, felesleges csomagolóanyagainkat. Készítettünk PET palackból pillangót, teknőst, műanyag golyókból kígyót. Sajnos, a délutánra esősre forduló idő nem engedte kiállításunk megrendezését, de szerencsére még fagyizásra azért maradt időnk. Reméljük, hogy hasznosan telt táborozóink hete és jövőre is eljönnek programjainkra.

Indul az idegen nyelvi kalandozások hete…

GFF SZGYÁI – programszervezők

Népszerű

Fotó: Gallicoop Instagram Fotó: Gallicoop Instagram

Nyári pulykamell télen

Ajánlatunk hétvégére

Nappalozó erdei fülesbagoly a Tessedik Sámuel Múzeum melletti nyírfán (Fotó: Babák Zoltán) Nappalozó erdei fülesbagoly a Tessedik Sámuel Múzeum melletti nyírfán (Fotó: Babák Zoltán)

Városlakó erdei fülesbaglyok Szarvason

Zöld zóna

A fotó a Tessedik Sámeum Múzeum gyűjteményéből származik A fotó a Tessedik Sámeum Múzeum gyűjteményéből származik

Ünnepek múltán az ünnepekről

Szarvas

Fotó: Dr. Bencze Tamás Fotó: Dr. Bencze Tamás

Motorozik a család

Sport

A rovatot támogatja:

Hirdetés

Archívum

2020. július
h k s c p s v
« jún   aug »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Kategóriák

Friss

Connect