in ,

1 arany, 2 bronz a sárkányhajósok hétvégi mérlege

Baján jártak hétvégén a Körös Dragon SE sárkányhajósai. A Magyar Sárkányhajó Szövetség május 29-én bonyolította le a 10. hosszú távú magyar bajnokságát, melynek keretében 28 legénység mérettette meg magát.

Ez a verseny mindig utat mutat a hazai kluboknak, hol tartanak a felkészülésben, mik az erősségek, de a hiányosságokra is rámutat. Nehéz alapozási időszakon van túl minden egyesület, hiszen a pandémiás időszak, az oltások, de az esetleges megbetegedések a csoportos felkészülést nem tették lehetővé. Egyénileg pedig nem mindenki indult neki egy-egy edzésnek.

A szövetség szépen felépítette idei versenyműsorát. Figyelembe vette a rendezvényeken várható létszámot. A most megrendezett hosszú távú verseny után, június végén a 10 fős magyar bajnokság kerül megrendezésre.

Mint arról Szitó Szabolcs edző beszámolt, a hétvégi megmérettetésre három legénységgel készültek a Körös Dragon SE versenyzői. Elsőként a hölgyek 10 fős versenyszámára került sor, majd a férfiak szintén 10 fővel vágtak neki a 4 km-es távnak. Mindkét hajóegység a 3. helyen zárt. Utolsó számként a férfiak 20 fős versenyszámára került sor. A fiúk végül a képzeletbeli dobogó legmagasabb fokára állhattak, mivel az idei versenyen nem találtak legyőzőre a 8 km-es távon.

A következő hazai verseny június végén kerül megrendezésre Fadd-Domboriban.

A női csapat: Páskuly Kriszti, Szalontay Ibolya, Gonda Krisztina, Tímár Tünde, Krúzs Gabriella, Varga Edit, Papp Alexandra, Kálmánné Kolarovszki Zsuzsa, Kenyeres-Zsebics Emőke, Mózesné Ildikó, Kovács Andrea, Szamosi Blanka.

A férfi névsor: Kálmán András, Kálmán Tibor, Csépai Pál, Détár Előd, Détár Levente, Bogár Gábor, Kovács Balázs, Kovács Kende, Lővei Zsolt, Kis Csaba, Ambrus Ádám, Markovics Ábel, Pálfi János, Tóth Gábor, Nyerges Richárd, Nyerges Miklós, Szitó Szabolcs, Bite Zsolt, Balázs Tibor.

Bakulya Mihály

Szántosi Dávid (b3)

Szántosi Dávid és társa bronzot szerzett az országos bajnokságon

Családi házak átlagára az egyes Békés megyei településeken

Kedvező ingatlanárakkal kezdte a 2021-es évet Szarvas és környéke