A szarvasi karatecsapat
A szarvasi karatecsapat (Forrás: Ruzsinszki György)
in ,

SAMAN Karate Kupa: érmekkel zártak fiataljaink

A szezon utolsó hazai eseményeként szombaton a Honvéd vívó csarnokában került megrendezésre a SAMAN Kupa, ahonnan a szarvasi ifjú karatésai három érmet is hazahoztak.

A múlt heti kadet-junior-U21 magyar bajnokság után ezúttal a 10-11 éves korosztályú versenyzőkön volt a sor, valamint egy junior versenyzőnk válogató versenyére.

Elsőként Bagi Ádám lépett tatamira -35kg-ban. Ugyan fejrúgását a bírók túl erősnek ítélték, de ütésére pontot kapott, így 1:0-ra nyert. Második meccsén is előnyt szerzett, de sajnos a vége előtt pár másodperccel egy előkészítés nélküli indulást ellenfele be előzött, megfordítva ezzel a mérkőzést.

Ádám így a a negyedik helyen zárta a versenyt.

A 40kg-osok táborában Müller Márton képviselte egyesületünket, aki a körmérkőzéses rendszerben egyik mérkőzésén egy fejrúgással nyert, egy másikon pedig egy kéz-láb kombinációval az utolsó másodpercben fordított 3:4 állásról 6:4-re, és végül bronzérmet szerzett.

A +40kg súlycsoportban két szarvasi is indult. Susányi Zoltán egy nyert mérkőzéssel harmadik, Ruzsinszki Balázs két nyert mérkőzéssel a második fokára állhatott a dobogónak.

Kerti Kelemen a későbbi győztes ellen hátrányból kiegyenlített ugyan, de a vezetést sajnos em tudta megszerezni, az éremszerzésre nem nyílt lehetőség ezúttal.

Szabó Barna a Liget Hotelben

Erdélyből Budapestre, a Duna-partról a Körös-partra

Adni jó! Csenyétén jártunk