Kondacs János a Csabacsűdi GyLSE edzőjeként
Kondacs János a Csabacsűdi GyLSE edzőjeként (Fotó: Babák Zoltán)
in ,

Nehéz szezonban teljesítette a célkitűzést a Csabacsűdi GyLSE

A közelmúltban véget megye I. osztályú labdarúgó-bajnokságban a 11. helyen fejezte be a küzdelmeket a Csabacsűdi GYLSE csapata. Mindez komoly előrelépésnek számít, ha figyelembe vesszük, hogy a Covid-19 miatt félbeszakított 2019-2020-as évben csak a 8. helyen állt a második vonal záró tabelláján. Az idény mérlegét Kondacs János edző vonta meg.

A csapat az előzetes elvárásokhoz viszonyítva az alapcélkitűzést teljesítette.

– Miután az őszi kvalifikációs bajnokságban sikerült kiharcolnunk az első osztályú tagságot, szerettük volna elérni, hogy meg is tudjunk ragadni a legfelsőbb viharsarki szinten – kezdte a szakvezető. – Az elvárásokat sikerült teljesíteni, noha a járvány okozta sűrű versenynaptárhoz mérten meglehetősen szűk volt a keretünk, a legnagyobb problémáink is ebből adódtak.

A csabacsűdi csapat 9 döntetlennel és 13 vereséggel zárva utasította maga mögé a Dévaványát, ezzel pedig megvalósította a célját. A győzelmek elmaradása a rutintalanság számlájára írható. Két-három mérkőzésen reális nyerési esélyt szalasztottak el, így is akadt azonban örömre okuk.

– Sok pozitív élményünk volt, legfőképpen az ifjúsági játékosok rugalmas beilleszkedését tekintem annak a felnőtt együttesbe, gondolok itt leginkább Gyurik Dani hatékony játékára – konkretizált Kondacs János. – Játékosaink és vezetőink nagyon sok tapasztalatot gyűjtöttek a megye-egyes tagsággal kapcsolatosan, de jómagam is ideveszem, mint edző. Remélhetőleg mindenki tanul majd belőle és a következő években kamatoztatni tudja ezt.

A hírek szerint a csapat a következő idényben is az I. osztályban szerepel majd, de már nem Kondacs Jánossal. A trénert az NB III-ba vágyó Tiszaföldvár szakmai stábjába invitálták, ahol együtt dolgozhat Rétes Pállal, akivel Szarvason ütős párost alkotott. A váltást így kommentálta a szakember.

– A szezon végén elköszöntem a csapattól, a jövővel kapcsolatosan már az új stáb hozza meg a döntéseket. Barátsággal váltunk el, ezúton is sok sikert kívánok a srácoknak, a vezetésnek, illetve az utódomnak! Tiszta szívemből szurkolok majd nekik, hogy sikerüljön tovább fejlődniük, és szép győzelmekkel örvendeztethessék meg a lelkes helyi szurkolókat! – mondta Kondacs János.

A fotók a Szarvasi FC 1905 – Csabacsűdi GyLSE mérkőzésen készültek.

A torna négy dobogósa. Eckert Roland a jobb szélen

Szép szarvasi siker a Népligetben

A CMF2021 indító sajtótájékoztatójának résztvevői

Berúgták a CMF2021 motorját