in ,

Övvizsgáztak az utánpótlás karatésok

A szarvasi karateklub legifjabb növendékei az iskolaév végén a szokásoknak megfelelően ezúttal is számot adtak tudásukról. Az eseményre az iskolai csoportok edzéshelyszínein került sor, és bár a korábbi gyakorlat szerint a szülők is megnézhették a gyermekeik sportági előmeneteléhez szükséges bemutatót, ezúttal zártkörűen zajlott le a tudáspróba.

A vizsgázók a kiírásnak megfelelően bemutatták a karate alaptechnikáit, a magasabb fokozatért harcba szállók pedig már páros feladatokat, és küzdőtechnikákat is végrehajtottak. A színes övért a formagyakorlat ismerete is elvárás volt, amely különböző irányokban végrehajtott védekező és támadó technikák meghatározott sorozata közbeiktatott fordulásokkal.

A koronavírus miatti korlátozásokból kifolyólag ez évben rövidebb idő állt rendelkezésre az ismeretek elsajátítására, de a fiatalok az edzéseken és a vizsgán is kellő fegyelmezettséggel dolgoztak, így végül tizenkilenc ifjú harcművész vette sikerrel az akadályokat.

Elért fokozatok:

10A: Mészáros-Berkecz Etele

10B: Balla Natasa, Balázs Levente, Bobvos Kornél, Gulyás Zétény, Laurinyecz Levente, Nagy-Bobvos Leon, Radványi Csaba, Roszik Adrienn, Steinmacher Petra, Szebegyinszki Rita, Tábori Márton, Zvara Daniella

8. kyu (sárga öv): Müller Benedek

7. kyu (narancs öv): Dula Réka, Kiss Dániel, Tóth Zalán, Ádám Hunor

6. kyu (zöld öv): Tajti László

A vizsgára való felkészülést Tálas Bendegúz 1. danos válogatott sportoló és Borzi Balázs 2. danos edző segítette.

Gratulálunk a sikeres vizsgákhoz!

Ruzsinszki György edző

Új aszfaltréteget kapott a csabacsűdi temető belső útja

Új aszfaltréteget kapott a csabacsűdi temető belső útja

Precíziós permeteződrón

Látványos mezőgazdasági bemutatón jártunk