in ,

Ballagási ünnepség a Csabacsűdi Trefort Ágoston Általános Iskolában

Fotó: CsTÁÁI

A gondos előkészületek, a közös munka és az évről évre ismétlődő ünnepi rituálé nemcsak a ballagás szépségét biztosítja, hanem azt is eredményezi, hogy az alsóbb évfolyamosok is belenőnek a hagyományba, és maguk is részeseivé válnak az ünnepség méltó megélésének. A ballagási ünnepségekben az iskolák saját hagyományai érvényesülnek, amelyek alkalmazkodnak az intézmények közösségéhez és értékrendjéhez. A ballagás kiemelt ünnep, amelyet külsőségekben és lelki értelemben is méltón akarnak megünnepelni. Ehhez kellően fel kell készülni, és az osztályok és a tanárok közös munkája teremti meg az alapot.

A ballagás ünnep az iskola életében. Az egyik legnagyobb, hiszen azokat ünnepli, akik ott élték végig diákéletüket, és akiknek majdani eredményeiben az iskolai nevelés hatása is érvényesül. Diák, szülő és tanár egyszerre lehet büszke, egyszerre örülhet, és ez a közös öröm igazi ünneppé varázsolja az eseményt.

Ballagási ünnepségünk 2021. június 19-én került megrendezésre az iskola udvarán. Idén iskolánkban 12 végzős tanuló fejezte be általános iskolai tanulmányait.

A ballagó diákoktól a 4. osztály, mint testvérosztály nevében Birghoffer Kinga köszönt el. A 7. osztályból Kársai Flóra és Fejes Alex búcsúztatta a nyolcadikosokat. A jelenlévők Molnár József polgármester úr köszöntő gondolatait is hallhatták. Sutyinszky Zoltán intézményvezető úr sok szeretettel köszöntött mindenkit, szavai ismét meghatották a jelenlévőket. Az ünnepségen nem maradhatott el a kiemelkedő teljesítményt nyújtó tanulók díjazása sem. A nevelőtestület határozata alapján elismerő oklevélben – melyet minden évben az arra méltó 8. osztályos tanulók kaphatnak – a következő ballagók részesültek: Balogh Alexandra Mária, Komár Gergő és Szabó Alexa. Továbbá több tanuló vehetett át osztályában egész éves munkájáért jutalomkönyvet.

Ballagási ünnepségünk a végzősök „búcsútáncával” zárult. Az egész évben kitartóan gyakorolt keringő és a mesés öltözet meghozta a megérdemelt sikert az osztálynak.

Janecskó Edit iskolatitkár

Babos-szőlős saláta pulykamellel

Kánikula idejére: babos-szőlős saláta pulykamellel

Bátor György edző és Keller Gergő

Két szarvasi induló a poznani kajak-kenu Európa-bajnokságon