in ,

Utánpótláscsapataink a Made in Papp tornán jártak

Az U7, U8 és U9 csapatok Valastyán Balázs és Trabach János edzőkkel (Fotó: Ezer Ádám)

A Szarvasi FC 1905 U7-es, U8-as és U9-es korosztályú együttese június elején kapott meghívást az idén második alkalommal megrendezett Made In Papp nemzetközi tornára, melynek Szeghalom adott otthont. A két napos eseményt hat korosztályban hirdették meg. Érdekesség, hogy a határon túlról, Nagyváradról is érkezett korosztályos csapat a rendezvényre.

Az első napon, június 19-én két csapatunk, az U8 és az U9-es korosztály lépett pályára. Az U8-as legények első körben legyőzték a Békéscsabai Előre csapatát (3:1), majd pedig a vendéglátó együttes, a Sárréti LE együttesénél bizonyultak jobbnak, jelentős arányban (12:0). Az utolsó csoportmeccsre a püspökladányi csapat ellen került sor, ahol egy rendkívül színvonalas mérkőzésen végül alulmaradtak a legények (3:7) – ezzel viszont biztossá vált, hogy a következő napon a döntőért játszhatnak 2013-as születésű játékosaink.

Az U9-es korosztály vegyes összetételben lépett pályára, ennek ellenére nagyon szépen teljesítettek a gyerekek. Az első meccsen a Mezei Vill csapatát Berettyóújfaluból győzték le 9:1-re – kiemelendő Szuprics Attila mesterötöse! – a következő meccsen azonban a házigazda Sárréti LE ellen 7:3 arányban maradtak alul. A nap utolsó meccsén a Gyulasport egyesülete aratott a rekkenő hőségben is műfüvön játszó gyermekek felett 6:2-es győzelmet.

Vasárnap az U7-es csapattal kiegészülve léptek pályára a mieink. Az U7-es társaság két győzelmet bezsebelve, illetve két vereség után a 12. helyen végzett, mely eredmény nem lebecsülendő annak tükrében, hogy életük legelső megmérettetésén vettek részt a legkisebb szarvasi labdarúgók.

Az U7-es utánpótláscsapat Trabach János edzővel
Az U7-es utánpótláscsapat Trabach János edzővel (Fotó: Ezer Ádám)

Az U8-as csapat a keresztjátéknak köszönhetően a Békéscsabai Előre második számú csapatával találkozott. A Futaki Krisztián által felkészített gárda jó játékerőt képviselt, sőt a vezetést is megszerezték egy formás támadást követően. A fiúk azonban nem adták fel, és még az első félidőben megfordították a meccset két szabadrúgással. A második félidőben magasabb fokozatra kapcsoltak a csabaiak, de a gólokat mi szereztük, így 4:2-re sikerült felülmúlni őket – ezzel pedig a döntőbe került a szarvasi csapat. A másik ágon a Püspökladány a nagyváradi Juventus-t gyűrte le, így az előző napi mérkőzés megismétlődött. A döntőn gyors egymásutánban hat gólt láthattak a szülők, 3:3-as félidő után azonban az elfáradó srácainkat legyőzték a püspökladányiak! Ennek ellenére szégyenkezésre nincs ok, a korosztályukat meghaladó iramot és színvonalat hozó mérkőzésből mindkét csapat nagyon sokat tanulhattak a gyerekek.

Az U8-asok Valastyán Balázs edzővel
Az U8-asok Valastyán Balázs edzővel (Fotó: Ezer Ádám)

Az U9-es gárda vasárnap a Sárréti LE ’kék’ jelzésű együttesével csapott össze, mely mérkőzést 3:1 arányban nyert meg csapatunk. Számukra az utolsó mérkőzés egyfajta döntővel ért fel, ahol a félidei 2:1-es vezetés után a kimaradt helyzetek megbosszulták magukat, és a gyulai együttes az utolsó percben két gólt találva szerezte meg a győzelmet – ezzel sajnos helyet cserélve a két csapat között, így lecsúszott az U9-es csapatunk a dobogóról.

Szelfi az U9-esekkel
Szelfi az U9-esekkel (Fotó: Ezer Ádám)

A két napos megmérettetés rendkívül színvonalas találkozókat hozott minden korosztályban, a szervezés is kiváló volt! A gyermekek fejlődése, pályára lépése volt az elsődleges cél, melyet úgy vélünk, sikerült elérni!

Ezúton szeretnénk megköszönni a szervezést Boruzs Péternek, illetve a Sárréti LE-nek, valamint a rengeteg segítséget a Szarvasi FC korosztályos csapataiban játszó gyermekek szüleinek – nélkülük ez a torna sem zajlott volna le zökkenőmentesen. Külön köszönet Ezer Ádámnak a fényképekért!

Eredmények:
U7: 12. hely
U8: 2. hely, A torna legjobb játékosa: Trabach János
U9: 4. hely

A csapatok névsora:

U7: Sinka Dominik, Rácz Noel, Tóth Zalán, Uhljar Bence, Molnár Hanna, Závoda Borisz

U8: Opauszki Bence, Nagy Levente, Trabach János, Fekécs Máté, Kuczora Kende, Ezer Barnabás

U9: Galó Barna, Szuprics Attila, Korim Ákos, Mucineks Ernest, Németh Endre, Mihácsi Dominik, Skroka Zsombor

Trabach János, Valastyán Balázs edzők

Fotó: Ezer Ádám

Bátor György edző és Keller Gergő

Két szarvasi induló a poznani kajak-kenu Európa-bajnokságon

Kangoo a Szarvasi Vízi Színház deszkáin

Új mozgásforma hódít Szarvason: ez a kangoo