in ,

Új edzővel erősödtek a szarvasi karatésok

Tálas Bendegúz
Tálas Bendegúz (Fotó: WKF Sajtó)

Tálas Bendegúz (1.dan) jelesre vizsgázott minden tantárgyból a Békés Megyei Sportszövetségek Egyesülete által szervezett középfokú edzői vizsgán, így a szarvasi karateklub Lovász György 6. danos, Ruzsinszki György 5.danos és Borzi Balázs 2. danos mesterek után újabb államilag elfogadott képesítéssel rendelkező sportszakemberrel gazdagodott. 

Bendegúz 15 évvel ezelőtt kezdett el karatézni, azóta töretlenül részt vesz az egyesület mindennapos edzésein, többszörös magyar bajnok,  Eb-résztvevő válogatott sportoló. Céljairól, ambícióiról az alábbiakat mondta el:

“4 éves korom óta karatézom töretlenül, ez idő alatt a sportág minden értelemben a részemmé vált és egész életemen végig fog kísérni valamilyen formában. Sok örömben és kudarcban volt részem és ezek az élmények, illetve az edzésen szerzett tapasztalatok sarkaltak az edzői bizonyítvány megszerzésére. Szeretném a tudásommal és tapasztalatommal segíteni a fiatalabb generációkat a karate megszeretésében és gyakorlásában. Természetesen az edzést és a versenyzést is folytatni szeretném. Jelenleg edzői feladataimat főként segédedzőként, illetve az edzéseimen történő segítségnyújtással látom el, hogy eközben zavartalanul tudjak készülni a versenyekre, edzésekre és edzőtáborokra. Ameddig a képességeim engedik folytatni szeretném a versenyzést, ki szeretném magamból hozni a legjobbat, küzdeni a céljaimért és az eredményekért. Később, mikor az aktív versenyzői korszakom majd véget ér edzőként szeretném karate pályafutásomat folytatni az addig megszerzett tudásomat tovább adva tanítványaimnak.”

Ruzsinszki György

Kangoo a Szarvasi Vízi Színház deszkáin

Új mozgásforma hódít Szarvason: ez a kangoo

Papp Laci bácsi és Dankó Margitka a Duna TV felvételén

Ketten együtt 200 évesek: Papp László és Dankó Margit a Duna TV-n