in ,

Hétévente eljön a szerencse Csabacsűdre

A Csabacsűdi GyLSE és a díjátadó vendégei (Fotó: Babák Zoltán)

Edzésen talán sohasem voltak annyian egyszerre, mint azon a tegnapi éremátadón, amin a Csabacsűdi GyLSE U19-es labdarúgói kapták meg a kalandos szezonban megérdemelt aranyukat, amit Erdős Ferenc, a Békés megyei Labdarúgó Szövetség elnökségi tagja hozott el számukra az elsőségért járó kupával együtt.

“Méltán lehet büszke a település erre a szép sikerre, amit elértetek, amivel a település jó hírnevét viszitek, Csabacsűd nevét most ezzel kapcsolatban fogják emlegetni a megyében” gratulált a fiataloknak Molnár József polgármester, aki hozzátette, hogy az önkormányzat részéről igyekeznek megtenni mindent, hogy a sportoláshoz biztosítva legyenek a feltételek.

A vezetőség nevében Gazsó Péter is gratulált a csapatnak, valamint az apa-fia edzőpárosnak, Gombár Györgynek, illetve Gombár Eriknek. 2007-ben a megyei másodosztályban a felnőttek, 2014-ben az U17-esek nyertek aranyat, elevenítette fel. “Most, újabb hét év után az U19-esek. Hétévente eljön a szerencse Csabacsűdre”, fogalmazott a klubelnök.

A felnőtt bajnokságra kanyarodva elmondta, a település vezetőjével abban maradtak, hogy élnek a lehetőséggel, hogy a megyei első osztályba neveznek.

“A felnőtt csapatnál az igazolásaink továbbra is úgy zajlanak, hogy szeretnénk meghagyni nektek a teret, hogy a felnőtt csapatban megmutassátok magatokat. Láttátok, mi kell ahhoz, hogy megragadjunk az első osztályban. Ennek a csapatnak mindig is az volt a lényege, hogy olyan játékosok legyenek benne, akik helyi kötődésűek, és ha ti tudtok tenni és tenni is akartok érte, akkor meg fogjátok kapni a lehetőséget. Lehet, hogy először csak öt percet, de ettől nem kell félni, mert öt perc játékkal is nagyon sokat lehet a közösbe tenni.”

Az ifjúságiak közül hatan már az idén kaptak több-kevesebb szerepet a felnőtt csapatban. Kiemelte Gyurik Danit, aki egy félév alatt a megye egyben három gólt szerzett.

“Büszkék vagyunk rátok, de biztos, hogy a szüleitek is büszkék rátok, amiért egy ilyen kis településnek aranyérmet szereztetek”, fejezte be beszédét Gazsó Péter.

A köszöntéseket követően a játékosok nyakába kerültek az érmek, végül az elnökség, illetve Molnár József is kapott egy aranyat.

“Hajrá, Csabacsűd!” felkiáltással zárult a díjátadó protokolláris része, hogy a művelődési ház előtt összeálljon a keret és a vendégek egy közös fotóra.

A Csabacsűdi GyLSE U19 Területi “A” bajnokságban szereplő játékoskerete: Gerhát Krisztián Zsolt, Jelen Szebasztián Szilveszter, Gyurik Dániel Róbert, Szekeres Zoltán, Varga Bence Levente, Urbancsok Ákos, Király András, Pavlovics Bence Attila, Kugyela Kristóf Balázs, Csányi Balázs, Balla Máté Dánirl, Korbely Ákos, Rétes Roland, Mizik Ákos, Forján Ákos, Bálint Attila, Varga Tamás, Szántosi Bálint, Gombár Viktor János

Keller Gergő a 4. helyen

Poznan: Keller Gergő a vasárnapi 500-as döntőben a junior magyar K4-es egységgel

Mi a fontosabb, az alkotás vagy az ember?