in

Ma van a köztisztviselők napja, ne akarjon hivatali ügyet intézni!

Csépainé Tóth Gabriella jegyző és Sinka Imre polgármester megkoszorúzza Bagi István főjegyző emléktábláját (Fotó: Babák Zoltán)

Július 1-e a köztisztviselők és kormánytisztviselők napja. Ma szünetel, vagy csak ügyeleti rendben fogadnak ügyfeleket a hivatalokban. Mielőtt elindulna ügyeit intézni, tájékozódjon az ügyfélfogadásról!

“Jó tisztviselőnek lenni nehéz dolog. Jó köztisztviselő csak az lehet, aki ismeri az állami és a helyi gépezetet, aki széles látókörrel és intelligenciával rendelkezik, és képes a legkülönfélébb emberekhez is azok nyelvén szólni. Ez pedig nehéz munka”, hangzott el tegnap Békésszentandráson, amikor a Polgármesteri Hivatal falán elhelyezett emléktábla előtt néhány percre összegyűltek a jelenlegi és a korábban ott dolgozók.

A fenti gondolatokat Dinyáné Kovács Gabriella tolmácsolta, aki hozzátette, “a magyar ember úgy van összerakva, hogy számára a hivatalba járás bosszúság”, de nem Szentandráson, ahol igyekeznek minél ügyfélbarátabb módon intézni a polgárok ügyeit.

Az emlékezés napja is ez, mondta, hiszen az idén február 19-én hunyt el dr. Bagi István alkotmánybíró, a település díszpolgára. Édesapja, Bagi István volt az, aki a második világháború idején főjegyzőként megmentette a községi iratokat, anyakönyveket a pusztítás elöl.

Ezen a napon hagyományosan az ő tábláját koszorúzzák meg hálájuk jeléül a hivatalát folytatók.

A Mini Magyarország makettpark a Múzeumok éjszakáján

Egy éjszakára kifényfestették a Mini Magyarországot

A 12 éves Velencei Boldizsár és edzője, Bátor György

Szarvasi és szentandrási dobogósok az utánpótlás Magyar Kupán