in , ,

Fogadj örökbe!

Tusjak Tibor (3.a) a csokros inda kategória egyik győztese
Tusjak Tibor (3.a) a csokros inda kategória egyik győztese (Fotó: Szlovák)

Régen volt már szeptember, amikor a Szlovák iskola 36 tanulója jelentkezett az intézmény „Fogadj örökbe!” versenyére és a csokrosinda, nyíllevél vagy korálka szobanövényeiket megkapták és hazavitték. Júniusban, a tanévvel együtt a növénygondozó verseny is a végéhez ért. Gyorsan elrepült a 10 hónap, a parányi, pár leveles cserepes virágbébikből színes levelű, üde, nagy zöld bozótok fejlődtek a gondos ápolás, becézgetés, öntözgetés hatására. Csaknem minden tanuló teljesítette a nemes feladatot és nem csak életben tartotta, de a buzgó törődés hatására akár többszörösére is növesztette az örökbe fogadott cserepes virágot, amiknek cseperedését fázisfotókkal is alátámasztották a verseny ideje alatt a program résztvevői.

Bátorságuk a nagy küldetésre naponta meghozta a gyümölcsét, hiszen a szobanövények mindvégig hálásak voltak a gondoskodó figyelemért: tisztították a szoba levegőjét, üdévé tették a szoba hangulatát, oldották a tanév során a szorongást, a stresszt míg végül a befektetett munka sikerélményhez vezetett és nem csak a növény változott pozitívan, de az örökbe fogadó testi-lelki egészsége is. Tanév végén döntenünk kellett, hogy kinek az icike-picike cserepes virága fejlődött a legszebben. Ebben segítették a 3 fős szakmai zsűri munkáját az időközönként készült fotók is. Így a nagy népszerűségnek örvendő terápiás program győztesei:

Korallvirág kategóriában: Skorka Luca 8.a osztály

Nyíllevél kategóriában: Kovács Nóra 4.b, Brachna Vanda 3.c és Venásch Gergely 3.c osztályos tanulók

Csokros inda kategóriában: Csatai Nóra 5.c, Gerhát Csanád 3.c, Tusjak Tibor 3.a és Barta Kíra 6.c osztályos tanulók lettek.

A program kitűnően működött, a következő tanévben is tervezzük meghirdetni a „Fogadj örökbe!” virágbébi gondozó versenyt. A nyerteseknek ez úton is újból gratulálunk! A jól gondoskodók jutalma sem maradhat el, őket meglepetéssel várja a nyári vakáció ideje alatt az iskolakert, ahol a napokban megkezdődött a sátorozás is. A kis kertészeknek kívánunk a továbbiakban is tartalmas időtöltést, feltöltődést és sok vidámságot!

Kmotricza Margit

Pizzás karfiolpizza

Pulykás karfiolpizza diéta idejére

Egyelőre néptelen a Hunyadi pályája

Indul a Hunyadi hathetes felkészülése a szezonra