in ,

Pulykás karfiolpizza diéta idejére

Pizzás karfiolpizza (Fotó: Gallicoop Indtagram)

Akkor sem kell lemondanod a pizzáról, ha diétázol! Mutatunk egy karfiolból és magas fehérje tartalmú pulykamellből készült verziót:

👉 Pulykás karfiolpizza 4 főre :
1 közepes fej karfiol
2 db tojás
1 kk oregánó
bazsalikom ízlés szerint
1 kk fokhagymapor
2 teáskanál pizzaszósz
50 dkg mozzarella reszelve
1 db paradicsom
15 g parmezán sajt
20 dkg sült pulykamell kocka
1 marék friss bazsalikom

A karfiolt megmossuk, felszeleteljük apróbb darabokra és egy robotgépbe helyezzük és ledaráljuk, amíg finom szemcsés nem lesz. Egy mikrózható tálba tesszük, majd 8 percig főzzük benne, időnként megkavargatva. Majd hagyjuk állni 10 percig. A sütőt közben előmelegítjük 180 fokra.

Ha kihűlt, papírtörlővel felitatjuk egy picit a nedvességet belőle. Ezután hozzákeverjük a mozzarella felét, a tojást és a fűszereket.

Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és egy nagy korongot formálunk belőle. Körülbelül 15 percre betesszük a sütőbe, vagy amíg picit megbarnul (nem baj, ha a széle kicsit megsül).
Sütőből kivéve, megkenjük a pizzaszósszal, rászórjuk a maradék mozzarellát, sült pulykamellkockákat és paradicsomszeletek rakunk rá, és a legvégén a reszelt parmezánt.
Visszatesszük a sütőbe és körülbelül még 5-10 percet sütjük, hogy a sajt megolvadjon rajta. (Ha a sütőnek van grill fokozata, akkor azt a legjobb használni ilyenkor.)
Sütőből kivéve, hagyjuk hűlni még egy keveset, körülbelül 10-15 percet, mert forrón könnyen szétesik. Bazsalikommal megszórva tálaljuk.

Korábbi ajánlataink itt olvashatók.

(Fotó: Gallicoop Instagram)

A tábor résztvevői

Holtponton innen, holtponton túl: befejeződött az amatőr festők tábora

Tusjak Tibor (3.a) a csokros inda kategória egyik győztese

Fogadj örökbe!