in ,

Cigány táncok a Zenepavilonban

A Tessedik Táncegyüttes fellépése a Zenepavilonban
A Tessedik Táncegyüttes fellépése a Zenepavilonban (Fotó: Babák Zoltán)

Kint kellemes 29, a Tessedik Táncegyüttes fellépőinek díszes ruhái alatt legalább 40 fok lehetett tegnap este, amikor cigány táncokból válogatott műsorukat mutatták be a Zenepavilon előtt összegyűlt népes közönségnek.

Folytonos visszatérői ők ennek a kis rendezvénytérnek, minden évben több fellépést vállalnak. Az idén ez már a második volt, és még három lesz, mondta Oláh Márkó, a Tessedik Táncegyüttes vezetője tegnap este.

A félórás műsoraikba jellemzően a Kárpát-medencéből nemzetiségekre bontva mutatják be táncaikat, árulta el Márkó. Ezen az estén a válogatott roma, köztük szarvasi roma táncokat magyar táncokkal vegyítettek.

A szarvasi cigány táncokból összeállított programjukkal a Zalai Kamaratánc Fesztiválról elhozták a koreográfusi díj első fokozatát, említette meg Márkó egy félmondattal. A versenynek utánanézve kiderült, hogy

a Koreográfusi nívódíj I. fokozata a zalaiak legrangosabb elismerése.

Ezen az estén közönség elé léptek: Fabó Marcell, Gácsi Gergő, Oláh Márkó, Szabó Róbert, illetve a lányok, Balla Lili, Boldizsár Nóra, Liska Janka, Máté Szabina, Vaskor Gréta, Veszter Vica.

Arra a kérdésünkre, hogy a Zenepavilonon kívül hol fognak még fellépni, Márkó elmondta, hogy legközelebb a Cervinus Művészeti Fesztivál nyitógáláján, majd a Bűvös tojás című Cervinus-os mesejátékban láthatják őket a szarvasiak, illetve augusztus 1-én a Bánki tó fesztiválra egy szlovák műsorral készülnek, valamint felkérésük van augusztus 20-ra a Duna Karneválra.

Let’s have fun together!/ Machen wir zusammen spaß!

Bontják az önkormányzati üdülőt

Búcsú: bontják az önkormányzati üdülőt