in , ,

Ariel – a tenger helyett – a Körös felett

Ariel
Fotó: Kepenyes Balázs

Szerda este a gyerekeké a Vízi Színházban, ahol ezúttal a Pesti Művész Színház Andersen A kis hableány című mesejátékát hozta el, Nádházy Péter rendezésében.

A történetet a kicsik és nagyok jól ismerik. Triton, vízikirály (Egri László) vízalatti birodalmában vigyázza a vízivilág apraját-nagyját. Triton Sebastiant (Fogarassy András), kéri meg, hogy vigyázzon szófogadatlan, önfejű lányára Arielre (Pászthy Viktória). A kis sellőlány nem a vízi világról álmodik. Ariel kíváncsisága a fenti világra barátját, Ficánkát (Umbráth László) is magával ragadja, sikerül meggyőznie, hogy minél többször úszanak a vízfelszínre, hátha látnak valami érdekeset. Egy hatalmas vihar emberekkel teli hajót süllyeszt el. Ariel kimenti a hajón utazó Erik herceget (Czefő Ádám) és menthetetlenül beleszeret, csak erre vár Ursula (Szabó Zsuzsa), aki bosszút akar állni Triton királyon. Elveszi Ariel hangját, cserébe lábakat ad neki.

Kedves, zenés mesejátékot láttunk, melynek zeneszerzője Harmath Imre, a versszöveg Lénárt László munkája. Nagyon szép díszlettel (a díszlettervező neve nem szerepel a szinopszisban), szép jelmezezekkel, amit Várady Zsóka tervezett. Színpadra átdolgozta Fogarassy Bernadett. Rendezte Nádházy Péter.

Galambos Edit

A fotókat Kepenyes Balázs készítette.

Levendulatövek Závogyán Judit ültetvényén

Holnap indul a hétvégi levendulaszüret Szappanosban

Lezárult a „Szarvasi fiatalok a város kulturális örökségéért”