Tóth Patrik (pirosban)
in ,

Tóth Patrik a Kadet Birkózó-világbajnokságon szerepelt

A 2021-es budapesti Kadet Birkózó-világbajnokság az év egyik legkedvesebb versenye számunkra, hiszen a szarvasi birkózás történetében először voltunk jelen ilyen rangú világversenyen Tóth Patrik személyében.

Patrik az elmúlt évek során számtalanszor bizonyította tudását a birkózás terén, volt már “fent” is és “lent” is.

Kitartó munkájának köszönhetően július 19-én a legjobbak között mérettette meg magát a Tüskecsarnokban, ahol a negyeddöntőig birkózta magát 65 kg-ban.

Tádzsikisztáni ellenfelét összeszedett, tudatosan felépített birkózásával 7-3-ra győzte le a súlycsoport nyolcaddöntőjében.

Azeri ellenfelétől sajnos kikapott, de birkózására itt is büszkék vagyunk, hiszen igyekezett tudása legjavát kihozni magából és igazán éretten birkózott. Sajnos az azeri az elődöntőben vereséget szenvedett a későbbi világbajnok amerikaitól, így Patrik nem került a vigaszágra, így a 11. helyen végzett.

A negyeddöntőig világversenyen eljutni példaértékű teljesítmény, nemcsak a Szarvasi Birkózó Egyesület, hanem Szarvas város is büszke rá, mindemellett fiatalabb birkózóink számára is példaképpé vált.

Mérhetetlenül büszkék vagyunk Patrikra, aki már most kitűzte magának célul a jövő évi Európa-bajnokság dobogós helyét, hiszen idén csak első éves a kadet korosztályban.

Hajrá Patrik, továbbra is melletted állunk és támogatunk céljaid elérésében!

🤼😊👏🇭🇺

Sükösd Attila

Szemerédi Bernadett (Klipsz) és Szente Árpád Csaba (Zsilett)

Még mindig működik a Hotel Menthol!

Kasikné Csík Zsuzsanna a miniszteri kitüntetéssel

Kasikné Csík Zsuzsanna: Egyszerű emberi terveim vannak