Szemerédi Bernadett (Klipsz) és Szente Árpád Csaba (Zsilett)
Szemerédi Bernadett (Klipsz) és Szente Árpád Csaba (Zsilett) (Fotó: Babák Zoltán)
in , ,

Még mindig működik a Hotel Menthol!

A CervinusFest 11. napján, ahogyan péntek este is, szombaton ismét teltházzal és pótszékekkel mutatta be a Cervinus Teátrum a Vízi Színház színpadán, ezúttal Fenyő Miklós –Novai Gábor Hotel Menthol című rockmusicaljét. A szövegkönyvet Böhm György és Korcsmáros György írta, rendezője Varga Viktor a Cervinus Teátrum főrendezője.

A darabot ezúttal két új főszereplővel láthatta a közönség, mert Frufru szerepét, Nyári Dia, Zsilettet Szente Árpád Csaba vette át. Mindketten nagyon jól illeszkedtek, a már összeszokott csapatba.

A musicalt 2017 novemberében mutatták be Szarvason, de az előadás azóta is töretlen sikerrel fut és nyáron kihagyhatatlan a Cervinus Fesztivál műsorából. Szombaton este olyan felszabadult játékot láttunk mindenkitől, amin érezhető, hogy a színpadon lévő színészek és táncosok egyaránt örömüket lelik az előadásban, így a közönség is megy velük, és a színpadról az amfiteátrum-szerűen kialakított nézőtér tetejéig egy óriási burokban együtt lélegzik, együtt lüktet a dal, a tánc, a szöveg.

A történet egy lányról, Frufruról (Nyári Dia) és egy fiúról, Zsilettről (Szente Árpád Csaba) szól, akik testvérek. Álmukban megjelenik Mike (Nádházi Péter) és a lányok Punch (Rigler Renáta), Bambi (Harcsa Boglárka), Mokka (Tatár Bianka), akik fergeteges bulit csapnak. Felébredve egy napszemüveget találnak, amin keresztül visszatér az álmukban látott buli. Mike és a lányok visszatérnek a napszemüvegért és elhívják a testvéreket Rockandrolliába, a Hotel Mentholba. Útjuk során, betérnek egy benzinkútra, ahol benzin nincs, csak egy zsémbes benzinkutas (Széplaky Géza) és három fiatalember, akik csatlakoznak hozzájuk – (Dorogi Péter, H. Varga Tamás és Gulya István), ők is kapnak egy-egy mágikus napszemüveget a lányoktól.

Megállnak egy uszodánál fürdeni, ahol az úszni nem tudó úszómestert – aki ezért éjszakás–, Bringát (Ragány Misa) kell kimentenie a lányoknak a vízből. Bringa csatlakozik a csapathoz, hiszen ő volt, akit Frufru álmában látott, persze ő is kap napszemüveget. De mielőtt megismerjük Bringát, a kedvenc jelenetem játszódik a színpadon, Frufru édesesbús dalára az Álomból valóság-ra egy gyönyörű, elbűvölő táncbetétet táncol Tóth Eszter Magyari Lászlóval, majd Nyári Diával.

Az utolsó kitérő Klipsz (Szemerédi Bernadett) lakókocsi-vendéglője, ahol ennivaló, innivaló nincsen, de Mike nem is azért megy – bár a többieknek jólesne egy kis étel, ital – hanem Klipsz miatt, akit Zsilett látott álmában, így ő is kap egy napszemüveget és csatlakozik a csapathoz. Az első felvonás végén egy útépítés miatt állnak le, ahol az építésvezető (Széplaky Géza) megtévesztésig hasonlít a benzinkutasra, kiderül, hogy testvérek. A lezárt úton a Limbó hintóval mennek át, hogy folytassák útjukat.

A Hotel Mentholba érve a kis csapat csak romokat talál, de berobban Csacsacsa (Dósa Zsuzsa), aki éppen csomagolt, mert bezárják a Hotelt. Megjelenik a miniszter (Széplaky Géza) is – a benzinkutas és az építésvezető testvére –, és az is kiderül jól ismeri Csacsacsát és Miket is. Először nem enged, be akarja záratni a Hotelt, de a mágikusnapszemüveg őt is elvarázsolja és bezárás helyett nyitva maradhat a Hotel Menthol, ahol semmi sem egyhangú, semmi sem unalmas, és csupa szín minden.

A táncosok: Balázs Henriett, Barát Enikő, Fazekas Döniz, Tóth Eszter, ifj. Csasztvan András, Gulya István, Magyari László, Szabó Máté.

Vezető koreográfus Botta Tibor, koreográfiák és asszisztencia Magyari László és Gulya István (Mikey). Mindhárman szemet gyönyörködtető munkát végeztek. A díszlet és jelmez Nagy Szilvia munkája. A fiúk jellegzetes jampi frizuráját Gulya István készítette el. Korrepetitor Timkó János, fényterv Kurucz Márk, fény Szabó Gábor, hang Ottlakán Renátó.

Minden színész és táncos fantasztikus energiával, táncolta, énekelte végig a két és félórás műsort. Mint mindig, minden elismerésem minden fellépőnek, mert sportteljesítményként értékelhető teljesítményük a színpadon. Csodálatos előadásnak lehettünk megint részesei, a pénteki komoly történet után egy igazán felszabadult estét láttunk. De éppen az a jó ebben a fesztiválban, hogy a teltházas közönség egyszer lélegzetvisszafojtva, ökölbeszorított kézzel és összeszorított szájjal figyeli a drámát, másnap fergeteges buli részese, ahol a széken ülve biztos, hogy mozog mindenki keze, lába a dalokra és mosolyra húzódik a szája – valószínű magában énekel is. Mind a kettő siker – kicsit más hatással – de mindkettőre szükség van. Igen, ez a sokszínűség ez a CERVINUS MŰVÉSZETI FESZTIVÁL!

Galambos Edit

A fotókat Babák Zoltán készítette.

Twist Olivér a Szarvasi Vízi Színházban

Olivér története

Tóth Patrik (pirosban)

Tóth Patrik a Kadet Birkózó-világbajnokságon szerepelt