in , ,

Kacsintott a hold a Körös felett

Ragány Misa és az angyalok, Eva Javorská és Balázs Heni (Fotó: Babák Zoltán)

Vasárnap este a X. Jubileumi Cervinus Művészeti Fesztiváljának 12. napján – amikor éppen gyönyörű telihold volt – Kacsint a hold címmel kabarét mutattak be a Teátrum színművészei Dósa Zsuzsa rendezésében és szerkesztésévben. Mikor a művészeti igazgató a címet választotta, biztosan nem gondolt arra, hogy ezen az estén gyönyörű narancssárga telihold lesz.

Békebeli pesti kabarét, kuplékat, dalokat, sanzonokat hallhattunk, teljesen új jeleneteknek örülhetett a közönség – kettő kivételével, illetve a Kellene ma éjjel… című dal maradt meg, de kezdeni és zárni nem is lehetett mással, ez már védjegy.

A szépen berendezett színpad kellemes látványt nyújtott, megidézte az elmúlt századeleji szobák hangulatát.

A jelenetek egyrészt a házasságot és annak kiskapuit fricskázta ki, de szerepet kapott az anyóskérdés is. A kisemberek csetlőbotló mulatságos történetei is nevetést csaltak elő a nézőkből. A dalok pedig fűszerezték mindezeket és édesbúsan vagy vidáman szólaltak meg. Jól összeállított, bravúrosan, jó humorral előadott estének lehettünk részesei. A művészek a drámák, a kötött darabok után lubickolhattak a kicsit kötetlenebbnek tűnő rövid jelenetekben. Tudom, ez még nagyobb odafigyelést, pontosságot kíván tőlük, hogy a poénok üljenek. A néző szempontjából viszont egy nagyon kellemes, kacagástól hangos estét, kaptunk.

Szemerédi Bernadett, Harcsa Boglárka, Komáromi Anett, Vanya Tímea, Nádházy Péter, Timkó János, Varga Viktor, Ragány Misa, Boronyák Gergely, Nagy Róbert, Biró Gyula és Papp Csaba, valamint Eva Javorská, Balázs Henrietta és Salgó Balázs lépett vasárnap este közönség elé.
Lassan végéhez közeledik a tizennégynapos fesztivál, a Cervinus színészei utolsó alkalommal léptek színpadra a fesztivál keretein belül. Hétfőn egy csodálatos hangú művésznő, kedden egy jól ismert zenekar bűvöli majd el a nézőket.

Galambos Edit

A fotókat Babák Zoltán készítette.

Sörös sajtleves pulykanyárssal

Sörös sajtleves pulykanyárssal

Ezt gólt a játékvezető a kapus akadályoztatása miatt nem adta meg a játékvezető a farmereknek a huligánok ellen

Szoros mérkőzésekkel folytatódott a Nyári Kupa 2021