Szalonna és Bandája
Szalonna és Bandája (Fotó: Babák Zoltán)
in

Állótaps Szalonna és Bandájának a CMF2021 zárónapján

A Cervinus Teátrum X. Jubileumi Művészeti Fesztiváljának 14. záró napja Pál István Szalonna és Bandája teltházas koncertjével ért véget, amely végén állva tapsolt a közönség.

„Pál István Szalonna és Bandája a Magyar Örökség-díjjal kitüntetett zenekar, hivatásként választotta a Kárpát-medence kultúrájának megőrzését és átörökítését. Egy olyan kultúrának, melynek gyökerei több száz esztendőre tekintenek vissza. Koncertjükön megszólalnak a Kárpát-medence leggyönyörűbb muzsikái.” – olvasható a szinopszisban.

A koncert előtt dr. Dósa Zsuzsa a Cervinus Teátrum művészeti igazgatója, Csasztvan András ügyvezető igazgató és Babák Mihály polgármester zárta be a fesztivált. Dósa Zsuzsa azzal kezdte, hogy 14 nappal idősebb, de 10 évet fiatalodott, megköszönte a közönségnek, szeretetet, a mosolyt, tapsokat, bizalmat, a bíztatást, a támogatást, a kitartást. Mert a közönség szeretete, mindennél fontosabb. Az, hogy nem csak szarvasiak, de vidékről is eljöttek megnézni az előadásokat számukra, biztató.

„Jó szarvasinak lenni!” mert szép a színház, jók az előadások –mondta Babák Mihály. Köszönetet mondott Dósa Zsuzsának, Varga Viktornak és Csasztvan Andrásnak, amiért olyan előadásokat készítenek, szerveznek, melyek megtöltik nézőkkel a Vízi Színház nézőterét, köszönet a kiváló munkáért.

Csasztvan András jelképesen átadta a stafétát a Magyar Teátrumi Társaságnak, akik folytatják tovább a napi előadásokat. Beszélt az összművészeti fesztiválról, majd bemutatta az este főszereplőit.

A zenekar előadásában a Kárpát-medence szebbnél szebb dalait hallhattuk, amit a Tessedik Táncegyüttes és a Békéscsabai Táncegyüttes táncai színesítettek. Fantasztikus koncertnek lehettünk részesei!

A közönség folyamatos tetszését tapssal fejezte ki, a végén pedig felállva köszönték meg az előadást a zenekarnak és a táncosoknak.

Nagyon szép két hét volt! A Cervinus Művészeti Fesztivál előadásai teltházakkal mentek, sok előadás pótszékkel. Két ősbemutatót láttunk – Twist Olivér, Bűvös tojás. A Sors bolondjai pedig először szerepelt a Vízi Színház színpadán nagy sikerrel. De az Imádok férjhez menni és a Hotel Menthol is óriási, töretlen örömet okozott a közönségnek, akik nagyon szerették az előadásokat. A fesztiválon megújult, a méltóságteljes, elegáns gála, a lebilincselő, nevetésre ösztönző kabaré, a meghökkentő felolvasó, amelyek újjávarázsolva is mindig tartogatnak meglepetéseket. Mindhármat új tartalommal láthatta a közönség. A Karinthy-korzó egy sikeres kezdett, hogy a tehetséges szarvason játszó művészek önállóan is bemutatkozhassanak. A Spolu-t Eva és a táncosok tették varázslatossá. A Mesél a Cervinus titkai is nézői igényre tart számot, ebben a formában. A vendégelőadások is nagy látogatottságot vonzottak, igény volt rájuk, a közönség szeretettel fogadta, hiszen egyedi előadásokat láthattunk.

Köszönet dr. Dósa Zsuzsa művészeti igazgatónak, Varga Viktor főrendezőnek, Csasztvan András ügyvezető-igazgatónak, és mindenkinek, aki a háttérben dolgozott, hogy zökkenőmentes nagyon szép két hetet varázsoltak a Vízi Színház színpadára a közönség fogadásra. Igaza van Babák Mihálynak, jó volt szarvasinak lenni, én is több alkalommal érzékeltem, amikor nem szarvasi nézők lelkesen dicsérték az előadást, büszke voltam, hogy ilyen színházunk van. De nem csak a Cervinus Fesztivál alatt jó érzés szarvasinak lenni, hiszen olyan színházunk van, akik a nézőkért dolgoznak! Köszönet érte!

Galambos Edit

A fotókat Babák Zoltán készítette.

Babér terem a szlovák kertben

Szavaz a testület Békésszentandráson

Egyhangú döntések születtek a szentandrási testületin