in ,

Babér terem a szlovák kertben

Az évelő növények és a 42 féle zöldség és fűszernövény között különös növény ütötte fel a fejét a Szlovák Általános Iskola, Óvoda és Kollégium iskolakertjében.  Ennek magjait és zsenge hajtásait már évekkel ezelőtt földbe helyezték, de a sok törődés hatására most hozza első terméseit. A gyökere mélyre nyúlik, egészen a szülői felajánlásokig, az Iskolakertekért Alapítvány volt a csírák gondozója majd erős törzset kapott az intézményi segítőktől, friss zsenge hajtásait pedig a kertet ápoló tanulók és pedagógusok alkotják.

2021. július 20-án,  Biatorbágyon vette át Nyemcsok Mátyásné intézményvezető az iskolakert vezetőségével Patay-Koczán Anitával és Kmotricza Margittal széles plénum előtt azt a Magyarország legszebb iskolakertjének járó elismerést, melyet különdíjjal is jutalmazott Dr. Nagy István agrárminiszter és Sári Kovács Szilvia az Iskolakertekért Alapítvány programigazgatója, a Legszebb konyhakert akció ötlet gazdája és gondozója. 

Köszönünk minden vízcseppet, gyomlálást, palántát, vetőmagot ami gondoskodott arról, hogy a közös növényünk ily szépen cseperedjék és bízunk benne, hogy terem még rajta sok-sok babér!

Kmotricza Margit

Benedekffy Katalin

Ritka kincs a Körös fölötti színpadon: Benedekffy Katalin

Szalonna és Bandája

Állótaps Szalonna és Bandájának a CMF2021 zárónapján