in , ,

Saját vizet kínál a vendégeinek a Liget Hotel

Borzi Balázs, a Liget Hotel pincére a mentes vizet kínáljal
Borzi Balázs, a Liget Hotel pincére a mentes vizet kínálja (Fotó: Babák Zoltán)

Mindig is megrögzött csapvíz ivó voltam. Ahol vagyok, azt a vizet iszom; vadul hangzik, de még Pesten is. Egyre kevesebb vendéglátóhelyen akadnak fenn azon, hogy csapvizet kérek, egyre több helyen veszik ezt természetes kérésnek.

A szarvasi víz – és most már a szentandrási is – a Maros hordalékkúpjáról jön, és teljesen jó. Történt egyszer, hogy egy ügynök el akart adni egy házi víztisztító-berendezést nekünk. Időt kértem azzal, hogy meg fogom kérdezni a HAKI ezzel foglalkozó kutatójától, szükségem van-e erre. Igaz, a válasz bő egyórás volt, de megtakarított nekem egy nyaralásnyi pénzt.

Az elmúlt héten derült ki, hogy a Liget Wellness és Konferencia Hotel elhagyja az ásványvizeket, és a saját palackozott vizét kínálja ezentúl a vendégeknek. Ehhez vásároltak egy víztisztító berendezést, ami nemcsak az esetleg bele nem való alkotókat szűri ki, de magnéziummal, illetve szén-dioxiddal is dúsítja.

A Liget Hotel palackozott vizei
A Liget Hotel palackozott vizei (Fotó: Babák Zoltán)

Helyben palackokba is töltik. A mentes piros, a dúsított kék logózott üvegekbe kerül.

“Régóta az álmom volt, hogy saját vizünk legyen”, árulta el Nagy Zoltán étteremvezető. “Azt gondolom, ez a jövő. Sokkal jobban ez, mint az, hogy valamelyik multi vizét áruljuk”, jelentette ki. Egyrészt gazdaságosabb, másrészt nagyon jól mutat az asztalon a logózott palackban a vendégek előtt, nem utolsó sorban környezettudatosabb, mint a üzemekben készülő, szállítással a vendéglátóhelyekre kerülő ásványvíz, folytatta előnyeit.

“Sokkal szívesebben árulok ilyet, mint egy márkázott vizet.”

Nagy Zoltán, a Liget Hotel étteremvezetője
Nagy Zoltán, a Liget Hotel étteremvezetője (Fotó: Babák Zoltán)

Kifizetődőbb is, hiszen a palackozott vizekhez hasonló árszinten adják a vendégeknek, viszont a bekerülési költsége alacsonyabb. Egyetértés van a hotel vezetése körében abban, hogy ennek a pluszban maradó árrésnek egy részét jótékony célra fogják fordítani, időről időre támogatnak egy-egy szarvasi egyesületet.

“Mindenki jól jár: a vendégek finom vizet ihatnak, a föld is jól jár, mert kevesebb szennyezőanyag kerül a természetbe, a szarvasi egyesületek is jól járnak, meg mi is. Ez a mi vízfilozófiánk”, zárta beszélgetésünket Nagy Zoltán.

Szavaz a testület Békésszentandráson

Egyhangú döntések születtek a szentandrási testületin

KONFIT: Dabis Gergő és Révész Krisztián

KONFIT: Józsefvárosban kamatoztatják a Székelyben tanultakat