in

Még nyitva a “Szarvasért” Alapítvány 200 ezres beiskolázási pályázata

A 2020-as év támogatást elnyert fiataljai
A 2020-as év támogatást elnyert fiataljai (Fotó: Babák Zoltán)

A közelmúltban nyílt meg a “Szarvasért” Alapítvány pályázata, ami arra hivatott, hogy a felsőoktatási tanulmányaikat kezdő diákok beiskolázását segítse.

Ennek fő fedezetét a Bál a víz felett bevételei, illetve felajánlások jelentették. Sajnos a koronavírus-helyzet miatt mind tavaly, mind az idén elmaradt a bál. Ennek ellenére – köszönhető a nagylelkű támogatóknak – tavaly rekordszámú, hét felsőoktatási tanulmányait kezdő fiatalt tudott segíteni az alapítvány.

Petneházi Andreát, a “Szarvasért” Alapítvány alelnökét kérdeztük, milyen a kilátás az idei évben.

Tájékoztatása szerint az idei év is ígéretesnek néz ki. Igaz, a bál elmaradt, de új támogatók is megjelentek, illetve az állandó támogatók is jelezték, az idén is kitesznek magukért.

Milyen fiatalok pályázatát várja az alapítvány?

Azokét a fiatalokét várjuk, akik ebben az évben érettségiztek, vagy szakérettségiztek, és felvételt nyertek valamilyen felsőoktatási intézménybe, ugyanakkor valami miatt ez nehézségekbe ütközik. Gondolunk itt szociális helyzetre, életkörülményre például.

A pályázat értékelése a szokásos módon egy pontrendszer alapján történik, ezért fontos, hogy jól olvassák el a kiírást és csatoljanak majd hozzá minden dokumentumot a jelöltek – tanári ajánlások, versenyeredmények, oklevelek például.

 Az eddigi években hány fiatalt sikerült támogatni?

Büszkén mondhatjuk, hogy a támogatóink jóvoltából eddig 34 fiatalnak és családjának könnyítettük meg az egyetemi főiskolai tanulmányok kezdetét.

Hányadik évben sikerült megteremteni a fedezetét ennek a pályázatnak?

2013 óta fordítjuk erre a célra a Bál a víz felett jótékonysági estünk nyereségét illetve a támogatók felajánlásait.

Van-e rálátás, hogy az öt évnél korábban támogatottaknak hogy sikerültek a felsőoktatási tanulmányaik?

Igen, már többen végeztek az egyetemmel-főiskolával és megkezdték felnőtt életüket, annak pedig külön örülünk, hogy van közöttük olyan, aki visszajött városunkba. Egyetlen fiatalról tudunk, aki nem fejezte be a főiskolát, más szakmát választott és azóta is azon a szakterületen dolgozik Szarvason.

Meddig adhatják be a fiatalok a pályázatukat?

Augusztus 15-ig várjuk elektronikusan és papír alapon is az alapítvány címére, illetve székhelyére azokat.

Az idei pályázat kiírásáról itt adtunk hírt.

A tavalyi átadó képeit itt tekintheti meg.

A bronzérmes Bodonyi Dóra (b) és Kozák Danuta a női kajak párosok 500 méteres versenyének eredményhirdetésén a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpián a Sea Forest Kajak-kenu Pályán 2021. augusztus 3-án.

Olimpiai bronzérmes Kozák Danuta és Bodonyi Dóra 500-on

Wéber Csaba (Szia Uram!) kiszolgáltatott helyzetben Bakró Gézával (Gólgyártók) szemben

A 3. fordulóban kettészakadt a Nyári Kupa 2021 mezőnye