in ,

Csapatban világbajnok a szarvasi tereplövész, Sutyinszki István

Sutyinszki István versenyen

Július 10-én Debrecen-Bánkon az arborétumban rendezték az idei HFT Országos Bajnokságot. A verseny kétfordulós volt, délelőtt és délután is 40-40 célt kellett meglőni.

“A pálya kellően nehéz volt, a váltakozó sűrűségű erdőben nem volt könnyű pontosan megbecsülni a céltávolságokat. Én végig írtam az általam saccolt távolságokat, mivel tudtam, hogy a verseny végén kint lesz a lista a valós céltávolságokról, így meg tudom majd nézni, hogy mekkorákat tévedtem”, árulta el taktikáját Sutyinszki István tereplövész.

Ahhoz, hogy a bukócélok ledőljenek a lövészeknek 2-3 méteren belüli tévedéssel tudniuk kell megsaccolni a távokat 7-42 méter között.

“Meglepetésemre a saccolásaim szinte mindig 2-3 méteren belül voltak, mindössze egyetlen célnál volt 6 méteres tévedésem. Ennek ellenére mégsem tudtam minden célt ledönteni

Délelőtt nyolc , délután – összeszedettebben – már csak öt hibával zárt, ami az összesítésben a 6. helyre volt elég. Mivel a magyar világbajnoki teamnek az első hat helyezett lehet a tagja, így ez feljogosította arra, hogy csapatban ott legyen a szlovákiai világbajnokságon.

Ezt követően sem volt pihenő, klubja felkészítő-versenyt szervezett, majd július 24-25-én jött az idei HFT világbajnokság a szlovákiai Kicőn.

Az éppen akkor szigorodó szlovák beutazási feltételek miatt az utolsó héten is sokan mondták le a részvételt. A várható 200-250 versenyző helyett csak 97-en álltak rajthoz. István a 6 fős magyar válogatott tagjaként utazott a versenyre.

“A pályát már ismertük korábbi szlovák HFT nyílt bajnokságokról. Kiváló terep, hegyes-völgyes-erdős, minden van ami jó HFT versenyhez kell. A szervezés remek volt, minden ment gördülékenyen. Két külön pályaszakasz volt megépítve 40-40 céllal. Egyik felét szombaton, másik felét vasárnap lőttük. A pályák nagyon nehezek voltak, a célok nagy része nagyon kicsi volt és nagyon messzire helyezték ki őket, valamint meredek szögben felfelé vagy lefelé kellett meglőni, ami nagyon megnehezítette a célzást. Mivel ezeket a meredek szögeket itthoni versenyeken nem tudjuk gyakorolni, így sajnos több hibát is vétettem ezeken a célokon mindkét napon. Ezen kívül a szokásos mumusok, a térdelő és álló célok leküzdése sem ment, így sajnos az eredményem nem lett jó. Összesítésben a 22. helyen végeztem egyéniben. Bár a nemzeti csapatok 6 főből állnak, de minden versenynapon csak a 4 legjobb csapattag eredménye számít bele az összesítésbe. Mivel nekem ezen a versenyen nagyon nem ment jól, így az eredményem egyik napon sem számított bele az összesítésbe. Szerencsére a magyar csapat többi tagja remekelt, a csapatversenyt megnyertük, így a többiekkel én is a dobogó legfelső fokára állhattam”, foglalta össze a verseny történéseit Sutyinszki István.

A férfi egyénit Szilágyi Sándor, nőkét Nagy Katalin, a rugós kategóriát Fejes Tóth István nyerte.

Jövőre Magyarország rendezi a HFT világbajnokságot. István reméli, hogy azon tud olyan jól teljesíteni, amivel mind a csapaton belül, mind egyéniben jobb helyezést ér el, de addig is még több hazai verseny áll előtte, amikre szorgalmasan készül.

Hajtós mérkőzés volt

Elégtételt vett a Hunyadi a múltkori, Csabacsűd elleni fiaskóért

Tokió, 2021. augusztus 6. Kozák Danuta, Csipes Tamara, Kárász Anna és Bodonyi Dóra (középen b-j) a női kajaknégyesek 500 méteres versenyének előfutamában a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpián a Sea Forest Kajak-kenu Pályán 2021. augusztus 6-án. A magyar egység győzött futamában és bejutott a középdöntőbe.

Szentandrás felkészül: Bodonyi Dóra és Béke Kornél is tovább jutott K4-esek csatájában