in

A harmadik út újul meg hazai forrásból Csabacsűdön

Folynak a felújítás munkálatai a Kossuth Lajos utcán
Folynak a felújítás munkálatai a Kossuth Lajos utcán

A Magyar Falu Program keretében valósul meg Csabacsűdön a Kossuth Lajos utca Szabadság és Somogyi Béla utcák közötti közel 540 méteres szakaszának felújítása.

A nyolcvanas évek elején épült betonút megromlott állapota miatt vált szükségessé a javítása, amire ennek a hazai támogatású programnak a keretében nyílt lehetőség.

“Örömteli számunkra, hogy immár harmadik útszakaszunkat sikerült megújítani. Erre 5501 forint híján húszmillió forintot nyertünk, ami a kivitelezés mellett projekt teljes költségvetését magában foglalja a tervezéstől a lezárásig”, mondta tegnapi ottjártunkkor Molnár József polgármester.

A településen csak a nagyon kis forgalmú utak 3 méteresek. A Kossuth Lajos utcának ezen a közel 540 méteren részén 4, illetve 5 méteres szakaszok lesznek.

Ottjártunkkor a beton alap zúzott kővel történő kiegyenlítése zajlott a Táncsics Mihály utcai kereszteződés környékén. Hatalmas teherautók szállították a követ a finisherbe, amit az elterített, egy kisebb henger pedig tömörített.

A munkálatok szerdán kezdődtek. A végét Molnár József a jövő hét közepére valószínűsítette. Az aszfaltozást a kivitelező szeretné a mai nap befejezni.

Reméljük, hogy az út minőségének javulása az ott élők és az arra közlekedők komfortját egyaránt növelni fogja, zárta bejárásunkat Csabacsűd polgármestere.

Negyedszer lépett fel a Stop Band Emlékzenekar a Szarvasi Vízi Színházban

Stop Band negyedszer, remélhetőleg nem utoljára

Majdnem kész a Tisza-híd

Ne vigyen hűtőtáskában ételt Budapestre mostanában!