in

A harmadik út újul meg hazai forrásból Csabacsűdön

Folynak a felújítás munkálatai a Kossuth Lajos utcán
Folynak a felújítás munkálatai a Kossuth Lajos utcán

A Magyar Falu Program keretében valósul meg Csabacsűdön a Kossuth Lajos utca Szabadság és Somogyi Béla utcák közötti közel 540 méteres szakaszának felújítása.

A nyolcvanas évek elején épült betonút megromlott állapota miatt vált szükségessé a javítása, amire ennek a hazai támogatású programnak a keretében nyílt lehetőség.

“Örömteli számunkra, hogy immár harmadik útszakaszunkat sikerült megújítani. Erre 5501 forint híján húszmillió forintot nyertünk, ami a kivitelezés mellett projekt teljes költségvetését magában foglalja a tervezéstől a lezárásig”, mondta tegnapi ottjártunkkor Molnár József polgármester.

A településen csak a nagyon kis forgalmú utak 3 méteresek. A Kossuth Lajos utcának ezen a közel 540 méteren részén 4, illetve 5 méteres szakaszok lesznek.

Ottjártunkkor a beton alap zúzott kővel történő kiegyenlítése zajlott a Táncsics Mihály utcai kereszteződés környékén. Hatalmas teherautók szállították a követ a finisherbe, amit az elterített, egy kisebb henger pedig tömörített.

A munkálatok szerdán kezdődtek. A végét Molnár József a jövő hét közepére valószínűsítette. Az aszfaltozást a kivitelező szeretné a mai nap befejezni.

Reméljük, hogy az út minőségének javulása az ott élők és az arra közlekedők komfortját egyaránt növelni fogja, zárta bejárásunkat Csabacsűd polgármestere.

What do you think?

Negyedszer lépett fel a Stop Band Emlékzenekar a Szarvasi Vízi Színházban

Stop Band negyedszer, remélhetőleg nem utoljára

Majdnem kész a Tisza-híd

Ne vigyen hűtőtáskában ételt Budapestre mostanában!