in ,

Nemzetközi birkózóverseny és edzőtábor zajlott Szarvason

Szarvasi birkózók (Fotó: Sükösd Attila)

A Szarvasi Birkózó Egyesület mozgalmas napokat tudhat maga mögött.

Augusztus 8-án a Vasas birkózószakosztályával karöltve került megrendezésre az I. Nemzetközi Szabadfogású és Női Birkózóversenyt, amin Magyarország birkózói mellett az Amerikai Egyesült Államok, Észtország, Ukrajna, Németország, Franciaország és Románia sportolói mérhették össze tudásukat.

Augusztus 09-e és 13-a között az Alkotmány utcai sportcsarnok szolgált V. Nemzetközi szabadfogású verseny és edzőtábor helyszínéül, amin közel 250 fő indult el.

A szarvasi birkózóegyesület sportolói közül szinte az összes éremmel a nyakában végzett.

Aranyérmesek: Neumann Kristóf, Tóth Patrik, Hajduch Nándor

Ezüstérmesek: Darvas Krisztián, Tóth Kevin, Neumann Fábián , Belincsák Henrik, Balázs Gergely, Halász Gergely

Bronzérmesek: Bogyó Benedek, Szpisjak Bence

Ötödik és hatodik helyezettek: Szpin Mihály, Tóth Dominik

A verseny megnyitóján Komáromi Tibor háromszoros világ- és Európa-bajnok, olimpiai ezüstérmes birkózó a támogatásért díjat adott át Babák Mihály polgármesternek, dr. Melis János címzetes főjegyzőnek, Gaál Roland járási hivatalvezetőnek, Rohony Miklósnak, a Szarvasi Mozzarella igazgatójának, Sükösd Attilának, a szarvasi egyesület elnökének, valamint Neumann Tibor elnökségi tagnak.

A versenyt ötnapos nemzetközi edzőtábor követte nyolc kemény edzéssel. Ezen 180 birkózó vett részt, egyben kapott lehetőséget arra, hogy más nemzetek birkózásával ismerkedjenek meg, új technikákat sajátítsanak el, vagy akár barátságokat köthessenek.

“A gyerekek vért izzadva edzettek a szőnyegen ebben az 5 napban, amely mindenképp előnyükre válik. Nagyszerű élményeket szereztünk idén is és már most kijelenthetjük, hogy jövőre ugyanilyen terveink vannak az edzőtábort illetően. Bízunk benne , hogy jövőre ugyanitt találkozunk”, állt Sükösd Attila edző a Newjsághoz eljuttatott közleményében.

Az idei bajnokság vegyes csapatai

Szarvason randevúztak a Dél-Alföld legjobb strandröplabdázói

Bakos Krisztián (zöld mezben) négy gólt szerzett (A fotó egy korábbi fordulóban készült)

Bakos-showal fordított a Szia Uram!