Csasztvan András, a Cervinus Teátrum ügyvezetője és Zalai Mihály, a Békés Megyei Önkormányzat elnöke
Csasztvan András, a Cervinus Teátrum ügyvezetője és Zalai Mihály, a Békés Megyei Önkormányzat elnöke( Fotó: Gubis Mariann)
in ,

A Cervinus Teátrum végezheti megyei önkormányzat projektrendezvényeinek megvalósítását

A Békés Megyei Önkormányzat pályázatot nyert a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében „Hagyomány, Érték, Közösség Békés megyében” címmel, melynek célja, hogy erősítse az itt élőkben a megyei identitást, az összetartozás érzését, ráirányítsa a figyelmet Békés megye értékeire, hagyományaira, támogassa a minőségi kultúrafogyasztást, és megteremtse a tartalmas időtöltés feltételeit.

– A 730 millió forint összköltségű projekt több elemből áll, az első elem nyílt közbeszerzése már le is zárult, melyet két cég nyert meg. A megyei önkormányzat rendezvényeinek megvalósítását a szarvasi Cervinus Teátrum Művészeti Nonprofit Kft végzi. Közreműködésükkel megyei szinten kézműves vásárokat szervezünk, a Békés Megyei Értéktárban található értékek megismertetése érdekében pedig vándorkiállítást viszünk a megye településeire. Neves művészeket felvonultató népzenei koncertek, valamint a megye legendás személyeinek életét bemutató színházi előadás is elérhetővé válik a megye lakossága számára – tudatta Zalai Mihály, a Békés Megyei Önkormányzat elnöke.

A közbeszerzés másik nyertese a miskolci székhelyű Savic Consulting Kft., közreműködésüknek köszönhetően népművészeti, gasztronómiai és értékismereti táborokban, valamint vízi- és kerékpáros túrákon vehetnek részt az érdeklődők. A rendezvények már októberben elindulnak, a táborok várhatóan jövő tavasszal, nyáron valósulnak meg.

A pályázatnak további elemei is vannak, amelyek megvalósítására újabb közbeszerzést ír ki a megyei önkormányzat. A megyei és települési értéktárakban szereplő tételeket bemutató filmek készülnek hamarosan, valamint kiadványok népszerűsítik majd a megye értékeit.

A HOBO a Szarvasi Vízi Színházban

Paviloni hangulat a Körös-parton a HOBO-val

Az M44-es új Tisza-hídja

Alakul az új Tisza-híd