in ,

Paviloni hangulat a Körös-parton a HOBO-val

A HOBO a Szarvasi Vízi Színházban (Fotó: Kepenyes Balázs)

Tíz évvel ezelőtt merült fel, idén márciusban dőlt el, vasárnap megtörtént az, hogy a “PAVILON Retro Élőshow” elnevezésű koncert keretében bemutatkozzon Szarvas másik ikonikus zenekara, a HOBO a Szarvasi Vízi Színházban.

Az est házigazdája Bődi János, Szarvas Város Barátainak Köre elnöke volt, akit Peres Mihály, a HOBO frontembere kért fel arra, hogy vállalja el e szerepet. A Szarvasi Vízi Színház építőjének, az INTEGRÁL Építő Zrt. tulajdonosának egy kérése volt, Máté Péter Azért vannak a jó barátok című számát, a baráti kör elfogadott himnuszát játszák el.

A HOBO elnevezésű beatzenekar 45 éve jött létre, amikor 1976-ban három katonatárs, Aszódi Alajos, Kécskei Imre és Peres Mihály leszerelésük után megalakította az együttest. Később csatlakozott hozzájuk Plenter Béla, Abonyi Zoltán. Fellépett velük Liska János is.

A vasárnapi program első felében az 1976 és 1983 közötti slágerzenék, a második felében pedig rockosabb nóták hangzottak el.

Különlegességét és varázsát az adja, hogy azokkal találkoztak ezen a koncerten, akikkel az elmúlt 45 évben adott koncertjeiken, fogalmazott Peres Mihály. Ezekből volt bőven, kezdve a ligeti sörkerttől, az Úttörőháztől, az Árpád Szállótól napjainkig.

Minden koncertjükhöz tud izgalmas pillanatokat felidézni. Volt, hogy két Trabanttal mentek koncertezni, mindkettő elromlott, de a legnagyobb izgalmat mindig az okozta, megszólal-e a berendezés”, árulta el az együttes frontembere Szigeti Annának, a Körös TV riporterének a koncert előtt.

Fotó: Kepenyes Balázs

Bakos Krisztián (zöld mezben) négy gólt szerzett (A fotó egy korábbi fordulóban készült)

Bakos-showal fordított a Szia Uram!

Csasztvan András, a Cervinus Teátrum ügyvezetője és Zalai Mihály, a Békés Megyei Önkormányzat elnöke

A Cervinus Teátrum végezheti megyei önkormányzat projektrendezvényeinek megvalósítását