in ,

Frankó Dani becsekkolt az Európa-bajnokságra

Frankó Dani megérkezett a finnországi Eb-re
Frankó Dani megérkezett a finnországi Eb-re

A mai napon vette kezdetét Finnországban a karatésok korosztályos kontinesviadala. A szarvasi csapatból Frankó Dániel utazott ezúttal a kerettel, aki vasárnap délelőtt léphet majd tatamira.

A szokásosan február elején megrendezésre kerülő kadet, junior, U21 Eb-t a koronavírus miatt tették át a szervezők félévvel későbbre, bízva az akkor kritikus helyzet javulásában. Elgondolásaik helyesnek bizonyultak, így augusztus 20-22 Tamperében végre sor kerülhet a seregszemlére, amelyre a magyar válogatott teljes kerettel minden kategóriában nevezett. A legidősebb, legnagyobb kategóriában, az U21 +84kg-ban a szarvasi karate klub versenyzője, Frankó Dániel indulhat hazája képviseletében.

“Dani oszlopos tagja a magyar válogatottnak, korábban a középiskolások küzdősport világjátékán bronzzal zárt, Ifjúsági Ligán is mérkőzött már éremért. Ez az első Eb-je a legidősebbek között, de már több versenyen indult U21-ben, sőt felnőttek kategóriában is, ahol rendre megállta a helyét. Képességei és felkészültsége alapján is meg van esélye a jó szereplésre, minden szükséges munkát becsülettel elvégzett”, mondta el mestere, Ruzsinszki György.

Dani így nyilatkozott a verseny előtt: „Nagyon jól érzem magam. Kényelmes a szállásunk, ki tudtam pihenni az elmúlt hetek edzőtáborait. Úgy érzem mindent megtettünk azért, hogy a legjobb formámat hozzam a hétvégén. A célom természetesen az hogy éremmel térhessek haza.”

Hajrá, Dani!

Dr. Kiss Imre katolikus esperes megáldja az új kenyeret. Háttérben Lázár Zsolt evangélikus esperes

Babák Mihály: Magyarország volt, van, és lesz az idők végezetéig

Fáklyás felvonulás a Körösön és tűzijáték felette

Képriport: Fáklyás felvonulás a Körösön, tűzijáték felette