in ,

Érzelmek zűrzavara az Édenben

A Szarvasi Vízi Színházban csütörtökön este a Turay Ida Színház mutatta be Béldi Mária: Térden állva jövök hozzád… című zenés darabját Sztárek Andrea rendezésében, amely a X. Magyar Teátrumi Nyári Fesztivál 14. – utolsó – versenyprogramja volt.

A történet egy jobb napokat látott bár négy napját tárja a nézők elé. Az Édenbár tulajdonosa azonnali hatállyal kirúgja a művészeti vezetőt, Misi urat (Bozsó József), mert kevés a vendég a bárban. Pedig új műsorral készülnek. Misi úr kedvence Maya (Détár Enikő), aki nem fiatal, de profi énekesnő, és a táncban sem marad le fiatal kolléganőitől, sőt! Barbara (Bódi Barbara) a fiatal kolléganő féltékeny Mayára, állandó epés, tiszteletlen megjegyzéseire Maya mindig szeretettel válaszol. Maya segítője, bizalmasa Irina (Nyírő Bea) az öltöztetőnő, aki sok mindent tud vagy sejt, hiszen a bár az élete.

A művészek még két hónapot kaptak a tulajdonostól, akkor is, ha semmit sem csinálnak. Négy nap van szilveszteig. Maya óriási lépésre szánja rá magát, felkéri régi szerelmét, Paolot (Csere László), hogy mostani partnerével, Amandával (Keresztes Ildikó) lépjen fel a szilveszteri előadáson és énekeljék el Amandával a régi közös duettet is, amit valaha Maya és Paolo énekelt a Térden állva jövök hozzád című dalt.

Az előadás több egyéni történetet rejt, megismerjük a táncoslányok Jutka (Bodor Szabina) és Éva (Kovács Olga), János, a portás (Győri Péter), Amanda és persze Maya múltjába is. János, Amanda és Maya elbeszéléséből közvetve Paolo és Misi úr múltjába is belelátunk. A múlt felidézése önmagukban, társaik előtt nagyon emberi pillanatok, ami megmutatja esendőségüket is. A történet természetesen jó véget ért, a bárt nem kell bezárni, mindenki maradhat. A tulajdonos visszavette Misi urat is, aki viszont művészeti vezető társat kapott maga mellé Maya személyében.

Egy vígjátékot láttunk, teletűzdelve gyönyörű dalokkal, amelyet nagyon szépen és jól énekeltek a művészek, de egy-két dal kivételével nem magyarul. Számomra érthetetlen, hogy ha születik egy új színdarab, miért kell olaszul és angolul énekelni, jó lett volna magyarul hallgatni a dalokat.

Szórakoztató darabot láttunk. Ami nagyon tetszett, hogy Sztárek Andrea, a rendező kinyitotta a színpadot, így a szélén ülők is jól láthatták az eseményeket. Az előadásra már nagyon régóta nem volt jegy, így teltházas, pótszékes közönség előtt játszhattak a művészek, amit azzal háláltak meg, hogy teljes erőbedobással, szívüket, lelküket tették az előadásba, nem csak a főszereplők, de a kisebb szerepet alakító színészek is tökéletesen játszottak.

Koreográfus Borbély Krisztina, a díszlettervező Maximus, a jelmezek Tóth Anita munkái.

Még egy előadást láthat a közönség az évadból, és a díjkiosztó Gálát. Véget ér lassan a 11. évad is, itt Szarvason a Vízi Színház színpadán.

Galambos Edit

A fotókat Kepenyes Balázs készítette.

Fáklyás felvonulás a Körösön és tűzijáték felette

Képriport: Fáklyás felvonulás a Körösön, tűzijáték felette

Úszók egymás között a Trianoni Emléktusán

Tovább nőtt a Trianoni Emléktusa népszerűsége